現時htc magic最好用既rooted rom係邊隻???

仲係唔係myhero??定係有其他版本出左?
thanks

呢隻rom 同cyangenmod 比有咩唔同?未用過1.6 rom

播片o唔ok, bluetooth 又可唔可以receive file?

而家用用緊2.1 既 eclair2.1-v1.5 rom, 播片同youtube 太差, bluetooth 又唔得, 想轉, 但又唔想用番myhero 2.0.5 太食電.......

呢隻rom 同cyangenmod 比有咩唔同?未用過1.6 rom

播片o唔ok, bluetooth 又可唔可以receive file?

而家用 ...
mkboy76 發表於 2010-1-25 00:42

請問你都用緊HTC magic???升左2.1??
佢對應中文如何?同埋仲有冇htc senseUI?手寫中文同倉頡輸入有嗎??
我仲用緊最初版的magic未升,又冇去數記升,因為一升左會鎖機

我仲用緊myhero 2.0.5....
未試過用cyangenmod或CursorSense...因為要flash SPL同Radio.....唔知呢度有冇人用過, 同埋對比過同myhero的分別?
至於2.1 rom我就用過Hero Expresso同Eclair 2.1...但因為暫時都唔係最final, 所以都係用返myhero 2.0.5

CursorSense - 用呢個主要是因為佢快!
你睇o下xda d人的comment就知。

未試過用cyangenmod或CursorSense...因為要flash SPL同Radio.....唔知呢度有冇人 ...
對不起 發表於 2010-1-25 02:09

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D4

我幾日前出過個POST 講2.1 你可以參考下
除左相機唔穩定同播唔到MP4 同HQ Youtube 之外, 基本上咩都無問題, 完成度都好高架喇

未試過用cyangenmod或CursorSense...因為要flash SPL同Radio.....唔知呢度有冇人 ...
對不起 發表於 2010-1-25 02:09

http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D4

Expresso 介面O唔OK?我覺得同SENSE UI 好似無咩分別.....

個ROM 好唔好用, 用唔用到相機?

我幾日前出過個POST 講2.1 你可以參考下
除左相機唔穩定同播唔到MP4 同HQ Youtube 之外, 基本上咩都無 ...
mkboy76 發表於 2010-1-25 09:51

呢個我用過, 都係麻麻...始終想用一個比較穩定同埋可以長用的ROM...所以好快就用返MYHERO.....

Expresso 介面O唔OK?我覺得同SENSE UI 好似無咩分別.....

個ROM 好唔好用, 用唔用到相機? ...
mkboy76 發表於 2010-1-25 09:52

個ROM不錯. 不過都係拍唔到片...影相係OK的. 仲有個藍牙都係死左. 除此之外就係電量好似食得幾快....有陣時會有小小LAG...
但完成度比起其他2.1 ROM高小小....(自己手賤用開MYHERO...所以習慣左覺得好d....XD

myhero 2.0.5版本,如果用在magic,會唔會有乜野要注意?個步驟上係點?
同xda教既一樣?