求教Outlook 2010快速備份

公司部機想重裝, 但實在太多郵件要備份,
匯出時間好耐, 有無咩其它方法可以快速備份,
重裝完又可以還原返...
求指教..

EMAIL係咪EXCHANGE?
點解唔扯走D PST, 新機裝番新ACCOUNT 再指番PST 位置?

令外你重裝, 用唔用得WINDOW EASY TRANSFER?
得既話幾乎咩都唔駛做~(你PST 係OUTLOOK GEN出黎放在HIDDEN FILE除外)

EMAIL係咪EXCHANGE?
點解唔扯走D PST, 新機裝番新ACCOUNT 再指番PST 位置?
令外你重裝, 用唔用得WINDOW E ...
hohohea 發表於 2015-1-26 15:35

EMAIL係Microsoft outlook 2010
無WINDOW EASY TRANSFER, 要刪晒重裝.
點樣可以快D, 因為容量成幾十GB

EMAIL係Microsoft outlook 2010
無WINDOW EASY TRANSFER, 要刪晒重裝.
點樣可以快D, 因為容量成幾十GB ...
東尼仔 發表於 2015-1-26 15:43

抄走 PST 同 export Profile Registry 之後 import 返最快

再快可以用 PE boot 起部機, 開個 folder 掟晒啲嘢入去再重裝(唔 format). 危險但最快

抄走 PST 同 export Profile Registry 之後 import 返最快

再快可以用 PE boot 起部機, 開個 folder 掟 ...
tunster 發表於 2015-1-26 15:53

點樣"抄走 PST 同 export Profile Registry "
我凈係識匯出

點樣"抄走 PST 同 export Profile Registry "
我凈係識匯出
東尼仔 發表於 2015-1-26 17:57

我都只係識用匯出,
亦想知道把Document 中個outlook檔整個opy得唔得!?
第日用番呢個檔能否匯入新電腦中!?

我凈係識匯出
東尼仔 發表於 2015-1-26 17:57

你去 control panel 個 Mail applet 喥搵晒啲 PST 出嚟, 就咁 copy and paste 架喳

你去 control panel 個 Mail applet 喥搵晒啲 PST 出嚟, 就咁 copy and paste 架喳
tunster 發表於 2015-1-27 13:15

即係呢個PST COPY去D, 重裝完set返好OUTLOOK帳號, 再將呢個放返原位就OK?

如果樓主唔係太識的話,不如用"Windows 輕鬆傳輸"算啦