新手問:Office 365 免費同收費版有咩唔同??

請問一下.免費同收費版有咩唔同??

係唔係收費版可以係PC用?? 免費版只能網頁用??

另外我上TAOBAO見到D人賣到好平?? 果D 係非法帳號嗎???

THANKS!!

正板 365 家用月費$78 (5部機)
學生板  (5部機)  各院校學生免費 直到畢業後 收回帳號
淘仔 365  店主用假網址 建立學校郵箱  騙 M$ 申請為學院
再自行 發出學生帳號 可到官網下載程式安裝
2015 M$ 開始重檢 學院的真實性 加以封殺
但進度不理想 現在還在超過 8成 假學校 還營運

正板 365 家用月費$78 (5部機)
學生板  (5部機)  各院校學生免費 直到畢業後 收回帳號
淘仔 365  店主用假 ...
士碌架 發表於 2016-1-3 21:56

THANKS

正版月費$78  五部機??
我爬文人家有些說什麼一千多元一年.  有些就在高登買500多元

那些是什麼? 那個比較合算呢

THANKS

正版月費$78  五部機??
我爬文人家有些說什麼一千多元一年.  有些就在高登買500多元

那些 ...
陳生 發表於 2016-1-3 23:26

365 其實分好多 收費計劃 有一部 , 五部
1000多  500 多 只是不同計劃的年費

最經濟方法 當然係 家用一部機 永久 $1199 (office 2016)

Office 365 計劃和 Office 2016 套件有何區別?

Office 365計劃包括一套完整的Office應用程式,以及在網際網路上啟用的其他服務,包括使用OneDrive的額外雲端儲存空間和Skype通話時間,適合家庭使用。 使用Office365,您在個人電腦、Mac、平板電腦(包括Windows、iPad和Android)和智能電話上體驗已安裝的Office完整版本。 Office 365計劃可按月或按年訂閱。 購買Office365,您的訂閱包括升級。

Office 2016套件包括Office家用版以及家用及小型企業版,包括應用程式,如Word、Excel、PowerPoint和OneNote; 可以一次付款購買這些套件,在一部個人電腦或Mac上使用。 應用程式不會自動更新; 當新版本推出時,要取得最新版本,您必須再次購買 Office。

365 其實分好多 收費計劃 有一部 , 五部
1000多  500 多 只是不同計劃的年費

最經濟方法 當然係 家用一 ...
士碌架 發表於 2016-1-3 23:39

thanks so much....~~

Office 365沒有免費版的。

https://products.office.com/zh-hk/try
首月免費試用。
*在試用期結束之前造訪 www.office.com/myaccount 線上取消試用

回覆  士碌架

比我都緊係買家用一部機 永久 $1199 (office 2016)
Krystal 發表於 2016-1-4 21:39

永久係唔係以後冇得update??

其實update同唔update又有咩分別呢....

都係打下字