如何用舊KEY安裝到新硬碟?

如果我想更新硬碟, 原有的OFFICE KEY要怎樣UNINSTALL, 才能安裝到新硬盘上?

如果我想更新硬碟, 原有的OFFICE KEY要怎樣UNINSTALL, 才能安裝到新硬盘上?
Ponya 發表於 2016-1-26 09:52

從 Windows 電腦解除安裝 Office 2016、Office 2013 或 Office 365

本文適用於 Office 365 家用版、Office 365 個人版、Office 365 大專院校版、商務用 Office 365、
Office 2013 及 Office 2016。

https://support.office.com/zh-tw ... a-8fcc-2fdf5dbf61d8

新ssd 重新安裝  先試網上驗證
過唔到 通常有 兩段文字
1. 你的金匙禁止使用 ( 唔洗再試 打電話都無用 永久封鎖)
2 你的金匙不能在這機使用 (無封 可打電話開通 只是可能過左次數)
打自動電話  只是錄音電話 照指示輸入便可
只是要注意 兩個問題
1. 問你是否重裝
2. 之前的 是否洗掉
兩個都答 1.  

(不論正板 與否, 答錯都好麻煩  會轉真人接聽  問長問短 )

thanks 解答

我其中一部NB用緊2016試用版!
唔知有幾耐試用期!?

我其中一部NB用緊2016試用版!
唔知有幾耐試用期!?
big_nature 發表於 2016-1-30 09:03 PM

有試用版???

回覆 6# Ponya

唔係!
是MSDN的正式版!
只係未啟動!
用一段時間會通知要啟動!
否則可能黑mon/彈出通知!
暫時未見出現!

office 2016.jpg

回覆  Ponya

唔係!
是MSDN的正式版!
只係未啟動!
用一段時間會通知要啟動!
否則可能黑mon/彈出通知!
暫時 ...
big_nature 發表於 2016-1-30 10:11 PM

師兄, 襟你宜家用咗幾耐?

回覆 8# Ponya

都成個月!
如果windows10 未啟動時!
每次使用office 2016都會提示未啟動!

我用緊Office 365 (教育機構、大專院校學生)版
最多可授權5 部PC、Mac 或平板電腦上安裝完整版的 Office2016。
可以不洗做產品啟動!
同正版office 2016 沒分別