【轉貼】今年更好景?2015 香港電腦通訊節 6 大新趨勢

全文連圖: https://hk.news.yahoo.com/%E4%BB ... B%A2-010057259.html

昨日一年一度的灣仔會展電腦展終於開幕,呢幾年電腦展都俾人「散貨場」嘅感覺,好多人入場唔係為睇新嘢:龍友為影女、一般人為執平嘢、廠商就為散貨(尤其係死貨),所以真係會購物嘅人流,近年唔少參展商都表示愈來愈少。究竟今年電腦展係咪仲係咁?Edward 就係昨日第一日入場視察咗一陣,而家就同大家報告一下 6 個現象,大家睇完再睇呢個 weekend 值唔值得入場啦。

• 現象一:電競節猛人鬥技
  • 現象二:唔少嘢玩唔驚悶
  • 現象三:首日人流勝去年
  • 現象四:唔係無新品架!
  • 現象五:大量航拍產品發售
  • 現象六:美食博覽賣唔哂繼續賣?!

總結:有時間都可以行下嘅

老實講,如果你問 Edward,今年電腦展值唔值得入場睇,Edward 會答你:有時間咪入去睇下囉!畢竟如果你要買平嘢,各參展商嘅陳列室,或者各大腦場(旺電、高登、黃金等)相同產品都係做緊一樣或者差唔多嘅價位,而且個啲地方人又相對無咁多(尤其係呢兩日 weekend),買嘢都舒服好多。但如果大家行開灣仔,又無乜嘢做,入去行下睇下電競比賽,又或者感受下現場氣氛,都無妨嘅。

仲有電飯煲同鑊都有得賣
真係玩野咩依D叫一鑊熟

仲有電飯煲同鑊都有得賣
真係玩野咩依D叫一鑊熟
CHK 發表於 2015-8-24 00:14

係囉...真係痴線, 同電腦有咩關

回覆 3# supergag

前幾年去過仲有酒櫃

夾萬都唔喺第一年賣啦..

仲有嘉年華會D小遊戲添

除左電競真係無其他野有號召力......

仲有嘉年華會D小遊戲添
iamgozilla 發表於 2015-8-24 01:03

掉銀仔...

掉銀仔...
supergag 發表於 2015-8-24 01:36

掉圈仔, 仲要係大把人玩, 死未

夾萬都唔喺第一年賣啦..
tomleehk 發表於 2015-8-24 00:56

依樣都仲有D用
BACKUP或confidential 野會放