香港有無商場試VR?

其實VR咁正講到,價錢又咁進取
但好少見到有機會試,邊有可能吸引到人買
果d SONY,HTC,ASUS, SAMSUNG, LG去哂邊
唔想落咁逼既腦場!
想同family落去舒舒服服咁商場試
有無師兄知邊度有?

其實真係有野玩係得vive,sony未出,其他都係放電話,基本冇乜野玩。

要試可以去hkt。
https://www.facebook.com/pccwcs/posts/1111827358839730

有時間既話,閒日去hkt一定最舒服,又少人,又有人講解,重可以買埋包送貨

回覆 2# tsangwailam

最少可以感受下
而家d地點少到呢

回覆 3# Mr.Poon

我覺得其他地方都應該做到既
be frank,套野咁貴
又咁少宣傳,除左發燒友
想像唔到有乜人買

去網吧玩....
雲一0一 發表於 2016-6-27 21:05

當佢每日8個客, 4小時, 30日可以賺翻28800, 極速回本, 之後淨賺w
呢個理想論, 實際估計唔多人試

當佢每日8個客, 4小時, 30日可以賺翻28800, 極速回本, 之後淨賺w
呢個理想論, 實際估計唔多人試 ...
grxgr 發表於 2016-6-28 00:34

我覺得拒SET個價有問題囉 , 呢D係要薄利多銷呀 ........
30分鐘試到D乜 ? $ 60 就OK , 食小餐飯好多人會貪新鮮試下 ,
試GAME 的可能,會比的應該,\.....但想體驗的一定唔會比錢囉 , 行上兩條街 ,
乜乜L 可以免費玩15分鐘 , 仲要係戴上後開GAME先開始計........
而且最後果段睇完笑左 .......

【07】金雞店 PC 規格超堅

HTC VIVE 需要連接電腦系統玩 VR 遊戲,你部電腦夠唔夠力推 HTC VIVE 先?陽光網絡金雞店,用於 VR 專區的電腦 config 如下:

Box Intel Core i5-6400 LGA1151 (2.7~3.3G,6M,Gen 9LP,14nm)
Asus H110M-A MATX細板
4GB Kingston ValueRam
TOSHIBA 500GB SATA3 Desktop HD (DT01ACA050 / 7200RPM / 32MB)
4GD5 ASUS GTX970 STRIX [E970ST4]
Cooler Master RC250 ATX Case
CoolerMaster G550M/550W 80Plus Bronze ATX PowerSupply

我覺得拒SET個價有問題囉 , 呢D係要薄利多銷呀 ........
30分鐘試到D乜 ? $ 60 就OK , 食小餐飯好多人會 ...
netmen 發表於 2016-6-28 01:59

都唔算好堅,GTX 1080依家用VR既人好多人都用緊,就算i7文書機都好common
呢D廣告文真係

30分鐘試到D乜 ? $ 60 就OK , 食小餐飯好多人會 ...
netmen 發表於 2016-6-28 01:59

人地狗急跳牆, 想極速回本,電腦其實唔勁, 叫做達基本vr 順暢w
都o岩既, 佢仲要擺個人服待玩vr用既, 人工都要嘛
但價格同規限真係無吸引力
同埋始終vr係要戴住頭
見到入面model都戴黎玩, 一堆粉粘係vive上面
我見外面有得試, 但實在接受唔到同陌生人間接面膚接觸....女模都算, 想像下前一位是充滿汗汁的大叔就怕怕