啲大陸VR有冇CHING試過?

蟻視, 3GLASSES, 小派, 睇啲評測文章又話玩到STEAM VR啲GAME.  但系2~3千文都唔系少錢. 有冇CHING試過?如果順暢的話, 用來玩啲flight simulation game都唔錯.

係玩到STEAM VR的 , 順就試過都冇問題 , 最大問題係對控制器 ,
蟻視的是有線 , 而且要放在頭盔前面先定到位 , 加上用LED方式定位, 甩太快會[失步]
小派4K就目前最清 , 但係玩GAME就目前我覺得最雞肋 , 因為真係得個頭盔 ,
最基本的定位都冇 , 完全唔郁得 ......只能頭360度固定睇+傳統手掣玩...... ,
不過都廢唔曬 , 睇3D片或模擬戲院入面睇電影效果很好 , 要點買就自己想清楚 ,
不過我都其實只係想試某一隻女友會出成點 , 試完曬之後 , 手上的DK1/DK2 同小派4K跟手機VR都應該會清空曬等第二世代VR出先再去馬

電話加VR眼鏡咪一樣 再加上VR好搵笨實的 唔覺得係一個什麼特別既體驗 我見富士通有出VR眼鏡 連MON哥隻 8XX-10XX之麻 如果係玩STEAM  GAME 成本仲可以低好多添 電話同電腦同屏傳輸唔係難事丫 係爭在有線無線之麻

Remax VR
國產貨799之麻

Remax VR
國產貨799之麻
devilcat1 發表於 2017-1-14 05:11

我頭先買左呢隻
唔知伏唔伏
本身用緊iphone ,要插電話個d好煩,又無控制

呢個android ,1080,機身有制,當佢樂視盒咁用
主要用途,好懶咁訓係度睇片
睇佢又可以插卡,電腦download 完睇又得

我頭先買左呢隻
唔知伏唔伏
本身用緊iphone ,要插電話個d好煩,又無控制

呢個android ,1080,機身有 ...
wing1234 發表於 2017-1-15 09:18

問心 隻隻VR都伏........佢本身問題 如果有心玩 玩微投加抗光幕會比VR好好多 係呢 你有心出VR點解唔睇埋京東 京東年貨節 用埋卷可能599就得

而家既VR價錢真係好參差...都唔知邊隻好...

問心 隻隻VR都伏........佢本身問題 如果有心玩 玩微投加抗光幕會比VR好好多 係呢 你有心出VR點解唔睇埋 ...
devilcat1 發表於 2017-1-15 14:30

我要來睇片多
插iphone 個質素我接受倒????

香港有冇咩舖頭有得買同試玩

味試過唔知效果,唔想大拿拿攞幾千蚊去買,玩過一兩次電話果D好似又怪怪地

回覆 9# hkjake

建議你真係唔駛買......... 手機果D睇下片都仲過都關 , 玩GAME就算把數 ,
真係得果D 就一定PC 得VIVE 同Oculus  , 但買一套要8K ....... ( 未計電腦 )
國產都係得個清字 , 玩GAME冇一對好的控制器 , 又係死.......除非你睇片多 ( 好小數)