有冇師兄玩過Fujitsu FV200VR?

內置2K mon, 大牌子,TB二千港纸左右,可衝嗎?

望唔到簡體字以外既網站, 估計係掛名山寨貨

內置2K mon, 大牌子,TB二千港纸左右,可衝嗎?
mikasalo 發表於 2017-3-27 11:14

個人來講, 市場上能講買到 VR 硬件產品祗會相信 Oculus, HTC Vive, Sony PSVR,
Gear VR 及 Google Daydream.. (將來可能加埋 LG...)

其餘真係無乜信心... 大拿拿 二千幾 都唔知掂唔掂嘅野係信唔過...
不如儲多幾千 買 CV1 好過.. 如果係電腦玩唔到又唔再花太多錢,
咁不如睇吓用開咩手機, 然後試玩 Gear VR 或 Google Daydream,
如果已有 PS 4, PSVR 都可以考慮, 新 game 嚟緊有 summer lesson...

最後答番你嘅問題 -- 無試過, 唔知咩料...

望唔到簡體字以外既網站, 估計係掛名山寨貨
wancloud 發表於 2017-3-27 17:08

我都覺得奇怪,用英文google完全冇外國用家review 評語,似乎只係針對大陸市場。但TB用家的評語都唔錯,唔似全部都係假。

我都覺得奇怪,用英文google完全冇外國用家review 評語,似乎只係針對大陸市場。但TB用家的評語都唔 ...
mikasalo 發表於 2017-3-27 21:49

你唔知tb 可以買打手寫評語架咩
每100個10蚊

比我會買返大牌子算
一係等各位師兄開箱

未聽過呀

睇你點用......真係玩GAME就只能H同O是但一家 , 因為關鍵係對控制器 ,
頭盔點勁都好 , 冇得郁同操控以經死得......只能玩下D用手掣的同睇下片.....

[留言已刪除]

回覆  netmen

依家多左個OSVR,只係支援既GAME少得可憐
Mr.Poon 發表於 2017-3-29 23:50

就我所知 , 只要係行到STEAM VR的頭盔 , 基本上就大部份steam 上面買到的VR GAME都玩到 ,
而STEAM 本身係支援OSVR的 , 當然 , 要控制器果D .....你頭盔行到都係冇意思 , 因為連想郁都唔郁得