請問怎樣選擇移動電源/尿袋?

心目中ROMOSS 或小米~
但唔識分邊個好D, 請教

https://detail.tmall.com/item.ht ... ns=1&abbucket=6

https://detail.tmall.com/item.ht ... ns=1&abbucket=6

20000mAh, 比車cam 熄火時使用,

心目中ROMOSS 或小米~
但唔識分邊個好D, 請教

20000mAh, 比車cam 熄火時使用, ...
avg 發表於 2016-11-9 22:48

唔建議放舊鋰電係車內, 尤其是夏天泊露天... 不過我以前都係咁做, 用兩粒小米10400mAh 都無爆過 (當然無曬住), 不過果兩舊電用耐左, 差滿一星期後得番75%....兩星期得番~50% 自己走電....
而家長火係架車舊水電攞電.... 換左粒panasonic 藍電...
以前用10400mAh 最多都係錄倒10 個鐘度.... 長火水電可以幾日... 不過張SD咭唔夠大...

唔建議放舊鋰電係車內, 尤其是夏天泊露天... 不過我以前都係咁做, 用兩粒小米10400mAh 都無爆過 (當然無 ...
ckkong97 發表於 2016-11-9 22:54

我岩岩都換左藍電, 好爽, 但好驚用壞佢, 長火不會整壞舊電? 搵人安裝要幾錢?

我岩岩都換左藍電, 好爽, 但好驚用壞佢, 長火不會整壞舊電? 搵人安裝要幾錢? ...
avg 發表於 2016-11-9 22:58

我之前粒Panasonic 水電都頂倒兩年三個月... 藍電可以更耐....我又換大左粒電....55D23L 轉125D26L
長火自己裝都得....係乘客位fuse 箱攞電... 自己駁埋車身接地....
如果三四日唔用車就甩左cam 電佢...

我之前粒Panasonic 水電都頂倒兩年三個月... 藍電可以更耐....我又換大左粒電....55D23L 轉125D26L
長火 ...
ckkong97 發表於 2016-11-10 06:51

嘩,你大車可以裝大電,我只裝60D19L,我係屋企測試過,10000尿袋可以錄24小時左右(移動偵測)(尿袋一D熱都無),因為我泊停車場,所以唔會曬住部車。 只是計返條數,一舊20000電都要200蚊左右,如果買兩舊己經四百蚊,不如照用水電,用壞再換車電好過,haha

嘩,你大車可以裝大電,我只裝60D19L,我係屋企測試過,10000尿袋可以錄24小時左右(移動偵測)(尿袋 ...
avg 發表於 2016-11-10 12:36

我以前係倒轉, 出街先用尿袋錄, 泊錶位泊高危停車場先長著車cam... 但係泊錶位條街多車多人, 有移動偵測都基本上係長著....同埋夏天太陽曬住唔係舊電熱, 係支cam 過熱....
自己停車場相對上安全... 所以唔洗長錄都得
而家長火唔理, 除非又係夏天太陽曬住先收埋支cam 唔錄....
剛剛又買左兩個10000mAh 小米尿袋...$74 真係抵到爆....仲要買200 再減$25....

買小米最好去香港小米之家買,不是貴好多,又有保養!

買小米最好去香港小米之家買,不是貴好多,又有保養!
siukat 發表於 2016-11-10 13:24

都係, 下次去香港小米之家先

紫米同小米雙向快充邊隻好D

紫米同小米雙向快充邊隻好D
edward1906 發表於 2016-11-10 23:09

紫米