而家買pebble 2 HR好平吓

雖然間嘢叫執咗,但e paper嘅手錶而又功能ok嘅好似得佢, 重要咁嘅價錢。
美馬而家只賣80美金,有HRM, 想買隻嚟玩吓。
功能上我自要訊息提示,控制音樂,時間,HRM 24小時mon住嘅好似有少少issue但跑步嘅話睇d reviews係接受到。佢話會將d功能獨立化。

用過AW之類嘅錶,好多功能/apps根本可有可無,好快冇電係幾煩,尤其出差3-5日。

我未用過pebble, 大家有咩睇法/建議?

重用緊第一代,電超級無敵,太陽下睇得清楚,冇投訴。

重用緊第一代,電超級無敵,太陽下睇得清楚,冇投訴。
albertchaw 發表於 2017-3-16 17:03

我好幾個朋友都用緊,佢哋都幾滿意。
係驚買咗隻嘢返嚟壞咗就煩。

用緊 time round, 係幾好用,但佢唔知幾時熄 server就無左大部分功能

via HKEPC Reader for Android

回覆 4# goggle

佢熄 server 都係無晒D 更新功能同APP STORE姐. 裝左落手錶既野. 只係同電話SYNC. 唔太覺同佢個SERVER 有乜關係

早幾日上ebay買多隻time,運緊來.us$4x+運費us$2x,開過盒但全新.

用緊 time round, 係幾好用,但佢唔知幾時熄 server就無左大部分功能

via HKEPC Reader for Android ...
goggle 發表於 2017-3-16 17:46

https://developer.pebble.com/blo ... orward-with-fitbit/

佢整緊個update想主要嘅服務獨立運作,一般使用我諗無咩大問題嘅。

早幾日上ebay買多隻time,運緊來.us$4x+運費us$2x,開過盒但全新.
albertchaw 發表於 2017-3-16 21:46

time個screen喺外國forum幾多人投訴indoor個contrast唔好,可惜time 2難產。
而家amazon全新賣USD60咋, 你用集運咁輕應該加港紙18蚊嚟到香港!

amazon大多唔直運香港,未試過集運驚好煩,比多少少算啦.pebble個display衰極都ok掛,可能d彩色淡d.而家出街電話例校震機,包冇miss call,有message又唔駛下下抽部電話出黎睇.

amazon大多唔直運香港,未試過集運驚好煩,比多少少算啦.pebble個display衰極都ok掛,可能d彩色淡d.而家出街 ...
albertchaw 發表於 2017-3-16 23:08

師兄你有咩app覺得係必用㗎?
暫時傾向都係P2 HR版