[開箱] LDNIO 6 USB 輸出充電器

之前有師兄喺另一個帖提過,見價錢唔貴、規格 OK 重要香港價錢仲平過淘寶(¥58)就買咗隻玩吓
http://www.hkepc.com/forum/redir ... 42&ptid=2358154

福仁商場地下雜貨舖賣 $59,而樓上就賣 $55:

買時即場試俾你睇,跟著喺盒入面揼咗嗰印,原來•••

正式開箱,上方充電器,下方紙盒內為香港適用嘅 13A 8字形電源線:

換條不同插頭 8字形電源線就可以遊走於世界各地啦

六個 USB 輸出插座分別位於兩側,橙色 USB 插座為兼容 QC 2.0 快速充電輸出、其餘五個插座為 Auto-ID 據稱可以自行識別插入裝置而輸出正確充電電流:

比 Aukey 優勝地方,價錢平一截兼機面有電源顯示燈:

總結以咁嘅價錢買到號稱最高輸出有 7A(35W?)六個 USB 插座且其中一個仲係 QC 2.0 快充,而且造工及包裝亦不錯,絕對係超值。至於足唔足料,由於手頭冇適合儀器就留番俾其他人去測試啦。不過同時充四、五個手機、iPad、尿袋等等只係微溫,相信都夠嘅

唔係好識呢個牌子,比aukey 好?

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone

好平喎!行門開買隻試下先

唔係好識呢個牌子,比aukey 好?

via HKEPC Ionic Reader v1.6.0 - iPhone
eddy 發表於 2017-3-18 12:12

應該 Aukey 正啲

之前有師兄喺另一個帖提過,見價錢唔貴、規格 OK 重要香港價錢仲平過淘寶(¥58)就買咗隻玩吓  

福仁 ...
wukw 發表於 2017-3-18 10:02

Ching可唔可以拿個電壓計睇下A數~~

via HKEPC Reader for Android

回覆 5# pkf
其實測試作用不大,因為手頭只有此 USB 電流錶又冇負載電阻,二來充電器總輸出高達 7A,單一 USB 測量作用不大:

測試環境:小米 10400mAh 尿袋插於 QC 2.0 插座充電

講真,規格只係一般,得一個QC 2.0 port,7A總輸出算低,但$59,性價比高,算抵玩囉

講真,規格只係一般,得一個QC 2.0 port,7A總輸出算低,但$59,性價比高,算抵玩囉 ...
人中之龍 發表於 2017-3-18 21:03

師兄一語中的,一個午餐價錢都冇乜要求啦

插得越多越慢,總出得7A真係小左啲。

已買 粗粗地用 抵玩