[開箱] 其實你地估Xbox one 同ps4 會否出加強版呢?

討論下

http://kotaku.com/sources-sony-is-working-on-a-ps4-5-1765723053

未有 PS4, 但又想玩, 15 16 唔知依家買唔買好

不會.
完.

未有 PS4, 但又想玩, 15 16 唔知依家買唔買好
ventra 發表於 2016-3-21 01:44

二千幾蚊野, 咁緊張就唔好買住, 睇下e3有冇公布.

雖則未落實,但鼓勵.

現在機內GPU 唔夠力, 好快變PS3 後期D game咁, 最好出Pro 版, 可加GPU(或換), 外置散熱, 獨立用電, 比D PRO 玩家燒銀紙.

二千幾蚊野, 咁緊張就唔好買住, 睇下e3有冇公布.
getterwing 發表於 2016-3-21 09:16

雖然唔算貴, 但好似PSV 咁, 一千蚊多D, 買左返黎完全封塵就唔好

雖則未落實,但鼓勵.

現在機內GPU 唔夠力, 好快變PS3 後期D game咁, 最好出Pro 版, 可加GPU(或換), 外置散 ...
6seven 發表於 2016-3-21 12:13

問題係,如果唔升級就玩唔到新game咁點算?
出升級版不如出ps5,但出ps5又會拆自己耐玩(唔使2-3年換一次機)既招牌。

問題係,如果唔升級就玩唔到新game咁點算?
出升級版不如出ps5,但出ps5又會拆自己耐玩(唔使2-3年換一次機) ...
ss310251 發表於 2016-3-21 15:11

如有發現, 每個game 都要install 入HDD 玩, 即係.....

1. 分兩個版本.(cap 水mode, 唔鼓勵)

2. 一個版本, 用patch upgrade, 舊game 都有得升給高效版.(比玩家感覺好似賺左,可剌激銷量)

如有留意 the last of us PS4 版係有30fps 同 60fps 兩個選擇, 意即可以有兩個效能選擇比玩家取捨.

no.
i have both