想買新版PS4

去邊度買好?豐澤百老匯定藍店?見黃金舖平少少但又怕比人換咗野。

最好係sony自己, 其次係豐澤百老匯呢類.
藍店唔係sony, 只係partner,一樣會奶野.

去邊度買好?豐澤百老匯定藍店?見黃金舖平少少但又怕比人換咗野。
queenman 發表於 2016-4-11 10:27

尖咀海運SONY專賣店最好
幫襯過兩次買PS4

最好係sony自己, 其次係豐澤百老匯呢類.
藍店唔係sony, 只係partner,一樣會奶野. ...
getterwing 發表於 2016-4-11 10:50

藍店最主要去白金店就無太大問題
我次次去親買PS4的硬件同GAME(特別有炒味的)都會去白金店,因為佢點都會跟返個官價唔會炒
之前人中之龍極官價賣$378,但信和個頭就賣$400以上(白金店除外)

其實你條問題己出咗答案。怕就sony store la

藍店最主要去白金店就無太大問題
我次次去親買PS4的硬件同GAME(特別有炒味的)都會去白金店,因為佢點都會 ...
sunhikari 發表於 2016-4-11 11:54

唔係炒價, 係其他問題. 我在其他forum見過, 有人舊年去藍店俾人昆買舊版1106機, 又有人第二日壞機冇得換(sony store有得7日內1換1)

唔係炒價, 係其他問題. 我在其他forum見過, 有人舊年去藍店俾人昆買舊版1106機, 又有人第二日壞機冇 ...
getterwing 發表於 2016-4-11 12:02

所以先叫話要係白金店,唔好就咁去藍店

因為藍店個概念好空泛,講簡單D,好係HOTLINE以前好多人以為係SONY的合作店,但最後先知原來唔係

白金店店鋪:
https://asia.playstation.com/hk/cht/support/wheretoshop
呢個名單內的店鋪(白金店)係100%跟返SONY官方做野,我都係係其中一間買,有7日內壞一換一
而且有時同個老細好交情的偶然都會送D好野比你,但好少情況會有,因為佢真係跟足SONY個要求去做
我當年買機就唔係買套裝機,亦無話優惠送多一年,我就咁買機都叫到老細比多一年保我

所以先叫話要係白金店,唔好就咁去藍店

因為藍店個概念好空泛,講簡單D,好係HOTLINE以前好多人以為係SONY的 ...
sunhikari 發表於 2016-4-11 12:10

I see.....  "白金店" 我就唔知了.

咁我都係番sony買,比多少少安心d