請問ps4 係咪就快會out?

如果出左ps 4.5, 咁ps 4 是否會好似依家ps 3 咁,只可以玩舊game?

新GAME都玩得

索尼互動娛樂(SIE)總裁暨環球執行長安德魯‧豪斯(Andrew House)日前在接受金融時報(Financial Times)專訪時,承認傳聞的加強版 PS4 主機確有其事,但不會在這次 E3 展揭露。
豪斯表示,這台 “高階 PS4(High-End PS4)” 將會比現行的 350 美元版 PS4 來得貴,預期會與標準 PS4 主機並行銷售相互補足,SIE 會在 PS4 產品生命週期中持續銷售這兩種版本。
豪斯表示,高階 PS4 主機瞄準的對象是 “重度玩家族群(Hardcore Gamers)” 以及擁有 4K 電視、想要更多高解析度內容的消費者。豪斯強調,新版 PS4 主機並不會造成相容性問題,因為所有遊戲都會支援標準 PS4 主機,而且 SIE 預期大多數主流遊戲都會支援高階 PS4 主機。
不過豪斯提到,新版 PS4 主機將不會在下週的 E3 展中揭露,SIE 希望能確保該新系統有完整的最佳體驗之後,再來揭露它的全貌。專訪中豪斯不願透露高階 PS4 主機的上市時間與價格。

索尼互動娛樂(SIE)總裁暨環球執行長安德魯‧豪斯(Andrew House)日前在接受金融時報(Financial Times) ...
us54gzl 發表於 2016-6-14 07:39

等等下會唔會變左做PS5

就算出到PS5我都冇4K MON玩

就算出到PS5我都冇4K MON玩
us54gzl 發表於 2016-6-14 08:08

4k而家都開始平啦

via HKEPC Reader for Android

Sony話會限制廠商,唔可以正係出新版/舊版先運行到
要出就兩部都玩到

今次主要想睇下4.5播唔播到4k藍光碟
當年ps3其中成功既原因就係平價藍光機
呢家4k藍光機成6k,4.5今次除左玩vr仲可以當平價4k藍光機用
咁樣計落又幾抵!

Sony話會限制廠商,唔可以正係出新版/舊版先運行到
要出就兩部都玩到

今次主要想睇下4.5播唔播到4k藍光碟
...
a39g99 發表於 2016-6-14 16:44

如果計抵玩同出先好似當 4k bd機用 xbox one s 種有hdr
299美金 500gb

我有ps4 咁買xbox one s 抵d 在等Project Scorpio
http://www.hkgolden.com/mobile/article.aspx?id=22284&catid=33

4k而家都開始平啦  

via HKEPC Reader for Android
bibilubi 發表於 2016-6-14 16:36

用緊3D mon轉左4K又冇得玩

高層講嘢都唔好信啦,留待市場決定。sony 之前夠話psTV幾好幾好,现在變咗棄嬰。