[開箱] PS4手掣真係好用過XBONE(無圖)

因為最近玩PC版既DQH
而且已有PS4手掣就用黎玩
起初都要攪左一輪先用到黎玩(原來係藍芽接收器問題)
PS4手掣係PC用要安裝DS4Windows呢個模擬手掣軟件先用到

但PC版GAME多數按鍵標記都係用XYAB LR LB之類
PS4手掣有時玩玩下唔知點咁按
最終都係走去買XBOXONE手掣+無線接收器套裝唸住可以解決
誰知WIN7 DRIVER又係攪一大輪都唔掂
用USB線就無問題用無那就彈個感嘆號俾你
最後係用驅動精靈反而自動安裝好哂(強國產品只要小心服用還是有好處的)
玩左一輪
發現手掣真係又大又重
前面兩對LB RB掣太大粒又難按
早知之前賣XB360主機就唔賣哂D掣啦
360除左十字掣外絕對好用過XBOXONE手掣
安裝又簡單容易

係, 我都唔明點解有人讚xbone個joypad.

有少部份PC game係唔需要DS4Windows用Dualshock 4
如Witcher 3
剛剛入咗XB1 Elite手掣,手感同一般XB1手製好唔同,係易拑好多
DS4我都有,最大問題係option掣太細粒

另外我之前都有響Win7用XB1 wireless adapter,又唔記得有問題

Xbox One已經幾個月無開,但我玩PC時係用Xbox One Elite果個手掣,手感無得彈, 反而 PS4 手掣就真係玩PS4先會用

因為最近玩PC版既DQH
而且已有PS4手掣就用黎玩
起初都要攪左一輪先用到黎玩(原來係藍芽接收器問題)
PS4手掣 ...
tata211 發表於 2016-8-2 10:51

>誰知WIN7 DRIVER又係攪一大輪都唔掂
用USB線就無問題用無那就彈個感嘆號俾你

你似乎買左高仿.

回覆 6# mcdull

高仿? 點CHECK?
網上爬文一大堆人有此情況
用家中WIN10 平板就唔使SET一下就連接成功

感嘆號係DRIVER問題
一開始唸唔起其實用驅動精靈就解決左

我記得我睇過, 如果係原裝, 一插就得, 如果係高仿, 先要左攪右攪裝個唔知乜driver.
不過用得就算, 都買左囉.

回覆 4# chriskbchan

原本我都想買ELITE
但貴一倍而且心唸又唔係成日用
所以買左普通版
但請問CHING重量會否比普通更重??

回覆 8# mcdull

呀~ 咁應該唔會
因為連各大網站或私人開箱都見到有提過WIN7 DRIVER垃圾呢個問題