冇4K MON,應唔應該買Slim PS4???

我本身未買PS4,屋企未有4K電視,PC MON都冇4K,我短期內都唔會換電視,咁我係咪應該買Slim PS4?平D又細部D

PS4 Slim 1T $2680,PS4 Pro 1T $3180,差 $500 最好等。

前者估計用 HD7870,後者估計用 RX470,前者就算係行1080有d遊戲都會嫉,後者行1080 9成9遊戲OK。

PS4 Pro 行1080時畫質會唔會好過PS4 Slim ?

PS4 Pro 行1080時畫質會唔會好過PS4 Slim ?
電腦黑仔 發表於 2016-9-10 20:49

一定。PS4 有好多遊戲都行得好嫉,例如 Witcher3 / Fallout Far Harbour / Division。Lock 死 30fps 畫質又低過 PC,無奈用緊四年前嘅 GPU,Pro 話有 4.2 tflops 估計係用 RX470,1080 60fps high settings 9成遊戲冇問題,相反 PS4 1080 60fps high settings 9成遊戲冇可能。

Ps4 玩cod black ops3 視佢得90至100到
用pc可以120
我玩在兩場ps4版 即時放左佢
希望pro 玩cod 可以有返120視佢
唔係玩cod都係買pc算

比多5舊買最好是常識吧?
出面好多打手話冇4k mon唔使買pro,
都唔知比咩comment好

你宜家無,但將來會有

我對Sony今:欠嘅定價感到非常奇怪。冇錯佢只係upgrade gpu,又冇錯兩粒gpu嘅價的確係差$500。

但咁定價搞到部slim好尷尬,我覺得slim 1T $2380,Pro $3480對各方面都好d。

你宜家無,但將來會有
究極之普通人 發表於 2016-9-11 08:42 AM

咁又唔洗諗得咁長遠既……一部遊戲機咪最多玩2-3年!
你2-3年唔轉4k電視既話……無問題架!

via HKEPC Reader for Android

比多5舊買最好是常識吧?
出面好多打手話冇4k mon唔使買pro,
都唔知比咩comment好 ...
balancetable 發表於 2016-9-11 01:14

冇咩話打唔打手, 真.MS應該話pro硬件好差叫你等出年買天蝎.