本人想買呢個手制……買不買得過?謝謝!

本人想用來打街霸!呢個手制不平!買不買得過呢?
會不會chock兩chock D制就壞?
如果D制壞了無反應……去邊度維修?
謝謝

via HKEPC Reader for Android

你有無用過hiring 對上出俾PS3, xbox360 嘅RAP 先?
上邊果個都係RAP系列
我覺得無之前果d 好,以前用三禾,依家用hori 自家料

你有無用過hiring 對上出俾PS3, xbox360 嘅RAP 先?
上邊果個都係RAP系列
我覺得無之前果d 好,以前用三禾 ...
Vjoe 發表於 2016-9-11 09:50 PM

無用啊!即是買不過?
同埋呢D手壞左有無得修理架?
thanks

又唔係買唔過,只係對比舊版,新版反而差左
覺得唔值
但係如果你要買高一個grade, 就一下跳到2000蚊
如果唔係有愛,好難買得落手
上邊果個,其實係用得過,d制好易換,唔需要特別工具

又唔係買唔過,只係對比舊版,新版反而差左
覺得唔值
但係如果你要買高一個grade, 就一下跳到2000蚊
如果唔 ...
Vjoe 發表於 2016-9-11 10:50 PM

Ok, thanks

兩星期前同人收咗個2$650, 諗住去掏青水桿加三和制,都係2百到

街霸V未出時,好景599全新

好多人話舊版唔好因為冇得貼出招表扮街機原裝, 我就情情實際D好過....
LarSing 發表於 2016-9-12 08:35

我又未聽過呢D咁低B的理由...... 講真, 真係打格鬥game的真.用家必定會鍾意上一代多d.

我上一代機同呢代機都係用hori rap.
360/PS3年代RAP用三禾零件, 唔駛講, 實掂. (360 rap用自家掣, 差d)
呢一代 RAP手感明顯唔同左, Ok, 呢樣你可以話各有各好.
但框體呢樣冇得講了, ps4 rap太窄, 唔夠闊 "朗" 手掌, 明顯差過上一代好多.

不過話說回頭, 依家選擇太少, 如果唔用hori rap, 另一個選擇只有madcatz TE2+, 係好d, 但貴一倍, 我覺得真心買唔落.

所以我都係用hori rap, 不過係靜音版.

kof未出前, 8舊幾水. 依家, 過千.

街霸V未出時,好景599全新
Vjoe 發表於 2016-9-12 07:28

599全新我懷欵係舊版隼, 即係#1果款. 依家街外全部係新版hori rap hayabusa, 枝桿同掣都改良左的.