琴晚囉左ps vr的小小 感受

琴晚8點駁好線
即刻玩vr playroom 好正 好似去左第二個世界咁
跟著玩rush blood畫面一般但 落 斜路有小小離心力都ok
再玩rigs問題來了我都未出到去教學 模式 已經反胃超定唔順

即係我玩畫面轉得太快我會定唔順
睇離我要買d慢d的game玩
今晚買batman試下先

玩左三個鍾vr鏡片都冇咩問題 側面d膠會有面油
我有開冷氣的
個cam要正面方向 如果梳化三個位 我都係坐側面個cam要放側面 我同老婆 輪住玩要成日轉個cam位都好煩
重有我用ps金牌冇線耳筒唔可以用冇線一定要有線玩vr我覺得唔用耳筒重正可能我屋企用11.1amp 關係(d個係個人問題)

http://unwire.hk/2016/10/13/ps-vr-hk/game-channel/
見GAME評都係話RIGS會暈

你話唔可以用冇線一定要有線意思係用VR時佢一定係經HDMI出聲?

見GAME評都係話RIGS會暈

你話唔可以用冇線一定要有線意思係用VR時佢一定係經HDMI出聲? ...
us54gzl 發表於 2016-10-14 08:02

我一插冇線手指即有字話唔可以用vr冇線耳筒

咁如果唔用HEADPHONE會唔會有音效唔夾方向嘅情況
即係例如直接TV OUT 2聲道(因為2聲道講起黎易D)
咁向前望嘅時候左同右聲道係冇問題
但當視點向右轉90度
TV SPEAKER位置就變左係左前同左後
咁TV SPEAKER會唔會仍然係好似之前咁直接出左同右聲道
定係佢會知道SPEAKER相對位置變左去視點左面而改變左

咁如果唔用HEADPHONE會唔會有音效唔夾方向嘅情況
即係例如直接TV OUT 2聲道(因為2聲道講起黎易D)
咁向前望 ...
us54gzl 發表於 2016-10-14 09:05

兩聲道未試過 我後置好明顯 我古兩聲道應該唔掂

我一插冇線手指即有字話唔可以用vr冇線耳筒
terrykeung01 發表於 2016-10-14 08:35

多謝提醒,本來想入隻sony HD700DS,
聽講sony會出隻新無線headphone支援VR

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

多謝提醒,本來想入隻sony HD700DS,
聽講sony會出隻新無線headphone支援VR

via HKEPC Ionic Reade ...
lschun 發表於 2016-10-14 09:32

https://www.youtube.com/shared?ci=c4J07KZY2Ms

聽講PS4 PRO 推VR會好D, 如果可以減炒頭暈同閃就抵

via HKEPC Ionic Reader v1.4.2 - iPhone

https://www.youtube.com/shared?ci=c4J07KZY2Ms

聽講PS4 PRO 推VR會好D, 如果可以減炒頭暈同閃就 ...
lschun 發表於 2016-10-14 09:49

如果pro真係得就入手

打算入不過暫時唔買第一水,等埋生化7或有PS4 Pro + PSVR同捆先,自已有去The One體驗會試過,玩左賽車game同一隻撞球game,PSVR配帶感比想象中輕同舒適,不過玩game時輸出解象度一般,估計係要係幀數同解象度之間拎個平衡

如果戴眼鏡玩會唔會無咁好