【選困証】Xbox 1S vs PS4 Slim

生日想買黎送比自己
但太耐冇留意
之前玩開 PS3 Fifa 壞左一直冇玩
只係玩 Fifa 17 系列

Xbox 1S
機價:1TB Fifa 17 同捆 $2680 (17/12)
連機:冇咩人用 xbox 招隊
會藉:$468 年 (街賣會平d)
優點:有4K

PS4 Slim
機價:500GB $2380 + Fifa17 $400 左右
連機:多人招隊唔怕悶
會藉:$268 年
優點:Steam Win/Mac

請問兩個重有咩優缺點可以參考下?

xbox one s 有得播4k bd
可以steam去pc(win10)用xbox app

PS4 Slim, PS+ 年費平D, 上網易搵人玩

既然生日, why not both?

其實要睇你玩美版定日版GAME多
我之前部XBOX 360玩左4年幾,平均幾乎每個禮拜都開黎玩
後尾今年年頭買左部PS4,跟機仲買左5~6隻大作,但買左唔夠一個月就封塵,一個月都唔知開唔開到一次
後尾都放左換左XBOX 1
只可以話要睇GAME黎買

今早見到有師兄話美森PS4pro 賣340美金,入咗購物車我都冇落單,真係冇乜遊戲啱玩。遲啲應該會入手one s。

PS4 Slim, PS+ 年費平D, 上網易搵人玩
ivanwong 發表於 2016-11-28 10:39

多人玩依個 Point 比4K重要
見招隊玩 team 都係 ps4 多

既然生日, why not both?
sureone 發表於 2016-11-28 11:06

睇睇下 Xbox 又好似靚d

其實要睇你玩美版定日版GAME多
我之前部XBOX 360玩左4年幾,平均幾乎每個禮拜都開黎玩
後尾今年年頭買左部P ...
貓奴 發表於 2016-11-28 11:48

只係玩 Fifa17

之前玩左幾年 Fifa09/10/11/12
之後 update 完死光頭就壞左

今早見到有師兄話美森PS4pro 賣340美金,入咗購物車我都冇落單,真係冇乜遊戲啱玩。遲啲應該會入手one s。 ...
applejuice 發表於 2016-11-28 15:22

係未等佢出埋 Trade in plan 先決定?
見佢 Trade in 機減幾百
又可以多件 Device 每件當一百幾十蚊 Trade (有兩部平板兩部電話可以Trade)
出黎個價可能好平