大消息,nintendo實機+game片(zelda)已出,youtube大把review,fps極穩定

快啲睇,darksouls 3都有

via HKEPC Reader for Android

有無見佢哋拆手掣玩?睇過好多段都係就咁拎住扮high

henry9207 發表於 2016-12-10 16:42

搞到有興趣入返部
    $3000 可以入手?

回復 3 #Grizzlee

啲人當初係咁話效能一定唔好,依加有片,遊戲細節位出曬黎,唔lag,睇下啲人點講

henry9207 發表於 2016-12-10 16:42

啲片似乎仲係吹水階段

henry9207 發表於 10/12/2016 18:42

1.preview not review,兩回事來的,無機無體驗點叫review?
2.逢親鬼佬講視頻真實內容係FPS footage個D信你一成雙目失明,即係全場switch 情報有用嘅只有2成咁多
3.實機只有大猩猩同宮本做嘉賓個個節目出現only,目前淨係可以知道新zelda實出,其他game未有真實內容(包括有無所謂AAA嘅移植作)。
4.目前較爲可信嘅glossip應該係硬件配置(自行百度搵佢)

1.preview not review,兩回事來的,無機無體驗點叫review?
2.逢親鬼佬講視頻真實內容係FPS footage個D ...
bam1a 發表於 2016-12-10 21:25

硬件直情係一部SHIELD TV

新zelda運算需求仲低過幾年前skyrim
部機spec咁差,搵隻畫面大作都無,即係又無廠商跟佢

講來講去都係睇幾錢,二千樓下可以買來當裝飾擺件
任天堂自從wii開始就走下坡
當年肯繼續做返體感咪幾好,繼續主打親子,預老人家同小朋友玩

呢部野左睇右睇都仲係強化版wii u咁

利申:自從wii後再買任記野就係紅白機(灰版),日版等再回落先買來收藏
(任記不如賣返部1:1紅白機算隨時好賣過新機)

講來講去都係睇幾錢 ...
a39g99 發表於 2016-12-11 01:02

同意,叫佢移植隻巫師3又好,Battlefield 1個啲又好

做返舊PS4/one一樣畫面同frame rate先再講效能

https://youtu.be/hsl_kOMToZc
呢隻就係出係NS到既新game,自己睇畫面唔講多

不過我好認同睇價錢,$199US必定有市場,$299US就祝老任好運啦

講來講去都係睇幾錢 ...
a39g99 發表於 11/12/2016 03:02

宜家親子互動係
老母狂課金
個仔想玩課金手機game然後R老母錢課
明顯佢哋個市場策略係偏向teen同打機需求而設嘅

目前知道嘅spec係4 core A73 pascal核心,至少性能會強過上一代嘅X1,如果話係shield性能應該無呢回事(因爲大陸人已經leak到一個可靠情報,假如佢無講錯嘅話)
unity 個隻千魚benchmark可以好順暢load到,已經證明GPU個polygon處理力算係足夠應付現代嘅大型3D game

你預佢接近PS4性能先啦

睇感目前最大問題係其他製作公司唔係好諗得通點樣用盡呢個feature
依靠wiiU呢個經驗來看,3廠始終想要正路小小嘅玩法
不如折衷小小,改爲最大路嘅雙analog+Dpad+ABXY+雙LR設計,然後拆開佢變相原生支援雙打,俾佢哋諗多小小點樣描述佢哋個遊戲好過要佢諗玩法
加埋touch mon,就嘗試埋拉部分手機製作商坑接console呢個大坑,係呢個逐漸萎縮嘅console市場同腐化嘅手機平台裏面,有一個比較容易衡接呢個大坑嘅console平台,何樂而不爲?

之於大作...你淨係玩你D 歐美FPS咪算囉,大作,老任一直鼓吹唔好亂搞咁多真實畫面,佢擅長一直都係畫風,反正整咁多畫面除咗真實之外無咩經濟效益,足夠營造氣氛同特色已經好好