[家用機] 真係好耐未見過排隊買機,你今日買左未呀 XD

今日黃金地面中間十字位 ,
拉起一邊閘 , 一路排住有人入去買……

其間聽到路人行過D有趣對話

喂 , 幾時買 ? 一齊丫
哦 , 你比埋錢的話我除時可以

少女 : 買多部丫 , 買埋炸彈人 , 多人玩好D
男友 : …………( 唔係妳錢丫嘛……)

ps : 上面果句係我幫拒腦作的 XD

買得呢部緊係買埋炸彈人架啦 , 仲單唔夠咩

任天堂居然跟機冇孖寶兄弟……
( 我心想 , 仲孖寶…… )

女 : 出左啦 , 喂 , 入去睇下
女2 : 咁多人, 行一轉先啦

老任 , 第一步唔錯, 加油

好像全球得香港要排隊
又要炒上大陸

幾個星期之後....

喂 , 你部機仲玩緊咩GAME丫 ?
放係度食塵咋

少女 : 隻炸彈人 , 唔係好正咩
男友 : 好快悶啦

女 : 早知當日唔跟大隊買啦
女2 : 早知咁少GAME玩PS4 vr仲好

老任 , 行錯第一步

幾個星期之後....

放係度食塵咋

男友 : 好 ...
竹皮 發表於 2017-3-5 10:46

Ps4 d game 咪仲快玩完

我部ps4被我打左入冷官都有半年
畫汁 gr63vr 1060 ko PS4 n倍

Ps申利我連psv都凍冷中

Ns可以出街玩已經系大賣點點

幾個星期之後....

放係度食塵咋

男友 : 好 ...
竹皮 發表於 2017-3-5 10:46

所以咪叫拒加油囉 , 炸彈人以經有人約我去買 , 但我回絶左......( 正價入手係我原則 )
其實 , 想同人一起或幾個人面對面雙打真係賣點來 , 好懷念細個玩炸彈人的時候

NS 未來2年 加堆既Game 都吾知過吾過到50隻
機能所限只能出小遊戲

Ps4 d game 咪仲快玩完

我部ps4被我打左入冷官都有半年
畫汁 gr63vr 1060 ko PS4 n倍

Ps申利我連psv都 ...
shal 發表於 2017-3-5 10:58

其實PS4/XBox1 game快玩厭的話,PC game都係嗰堆,咁即係一樣好快玩厭。無幾多隻game係啱企起度慢慢欣賞佢畫質同風景。

PSV唔可以起街玩嗎?

我覺得多d日系game會殺出一條血路,家用機太多fps 或pc game真係有d悶,玩太耐了

via HKEPC Reader for Android

其實PS4/XBox1 game快玩厭的話,PC game都係嗰堆,咁即係一樣好快玩厭。無幾多隻game係啱企起度慢慢欣賞 ...
ntony 發表於 2017-3-5 16:36

PSV 沒咩game可沒wifi 聯機打
加上psv d game ......又系勁快爆機囉
身邊又沒fd有psv 攪到我d multiplayer game 都沒人同我玩
所以之後只用來玩英雄傳說閃1閃2 玩爆後都沒game 好玩了

我覺得多d日系game會殺出一條血路,家用機太多fps 或pc game真係有d悶,玩太耐了

via HKEPC Reader for An ...
chris_ 發表於 2017-3-5 16:52

其實係,我都好想玩返日系game。但日系game又係好唔爭氣。日系game而家係做返以前隻死板而又唔肯多花心思去做到隻game好多趣味。