有冇師兄姐弟妹玩緊 '石器時代 : 起源'

剛剛玩左32日,

暫時課左$200,用左$120左右買左新手升級包個類野

入左個加埋我都只係2個人既工會

唔知點解d寵自動偏向地屬性,抽寵出地屬機會好大

玩左兩次大型換寵活動,有火屬雙頭龍及地屬鱷龜

14日及28日送傳說券換左地屬羊及水屬劍齒虎

寵物抽獎券抽到地屬犀牛及地屬鷹人

突破寵暫時只有
水地飛(突破5星) 75lv,
水地龜(突破3星) 67lv
風飛(突破3星) 1lv

(頭20隻寵)

玩家 48lv
有3件馴獸師,全部只在20-23lv

推圖
卡左係苦難 3-10, 4-10, 5-10, 6-1, 7-2,7-2後面未打過
(卡關原因係唔夠珍珠,魚骨,鎖匙,羽毛,招唔到指定馴獸師)

虛無洞窟最高40層

---------------------------------------------------------------
大家覺得有邊類寵係必要?可以分享下嗎?

我知地屬最有用係羊,但血唔夠,好易死
其次上網話所有小飛飛系列係最有用,但全部要突破到78lv,開齊4技

仲有唔知各位可唔可以分享下點突破係最好,我隻水地飛突破左5次,只剩最後一次,但只有敏係max,其他項都係唔爆,最後個隻食乜屬小飛飛好??

一開始玩時,遊戲會有寵物比你,

有得選擇的話,第一寵緊係要(水飛)

記住呢隻寵要盡快上到6星60lv同突破6次上到78lv

突破時的材料是需要同類寵不同屬性,並且滿6星,注意係材料寵lv係唔洗升,保持1lv就可以

當突破時,大家要注意材料寵的成長率對突破寵好有影響

例如突破寵的體為50(現時)/69(最高)
那你要食一隻屬性係水系的材料(水系多數係體強d)
材料寵要先進化到6星(1lv),並睇下材料寵的現時體的數值,
如體為 55(現時)/75(最高),
那當你進行突破後,材料寵的體55會直接取代突破寵的50,這樣便有效提升,

記住頭4次突破的材料寵的成長率無突破寵高,唔好食,養過另一隻,呢隻唔夠高的可以考慮比最後1-2次食,或當其他寵的進化材料

我都有玩, 由第1日就開始玩, 因為我當年有玩開石器, 呢隻手機版算做得唔錯.
見你既寵, 先建議你盡快升晒4屬既飛, 最好滿突, 打討伐王, 虛無都好重要.
你要升火punk頭同水punk頭做buff寵, 放待命, 火punk係加攻, 水punk係加敏, 睇場合需要使用. 打任何關, 堆圖, 虛無都好有用
同埋你最好搵個多人D既部落好D, 因為打部落遠征好重要, 盡快拎珍珠換訓練師打隱藏關, 換土龍+機暴, 土龍係打lv5討伐王必備, 機暴就基本上打咩都有用

因為羊被nerf得太厲害, 以家反而作用不大, 只係對堆圖有D作用, PVP同虛無都無咩用. 石記住留黎買肉, 最好每日都去掃英寵碎片, 一來可以換英雄寵, 二來可以打突襲戰, 突襲魚骨換暴龍碎片, 遲D用黎突機暴.

隻game唔課金要慢慢玩到後期先強, 得閒大家都可以交流下

我都有玩, 由第1日就開始玩, 因為我當年有玩開石器, 呢隻手機版算做得唔錯.
見你既寵, 先建議你盡快升晒4屬 ...
opt 發表於 2016-11-23 17:48

punk... 係唔係猩猩?

我唔知點解抽親傳說都出地屬,
今日出左隻地人龍.改
宜家我都做緊4款飛飛

但背背龍,我已招左吉娜,但苦難5-10,只能用4寵,我打極都打唔過關
最煩係個d狂復活的龍仔玩到唔可以係11回內過關 =_=

今日都升埋水飛到78lv,但敏捷升唔到1400,性格已經係+4敏捷,但都係未夠1400,仲可以點做??係咪繼續教育佢到個性格變加2???

punk... 係唔係猩猩?

我唔知點解抽親傳說都出地屬,
今日出左隻地人龍.改
宜家我都做緊4款飛飛

但背背 ...
chi333 發表於 2016-11-23 18:39

Punk係尼可斯果款, 高級類, 細細粒個頭係punk果隻
命運令你要做地隊, 但地隊PVP通常以坦同反擊為主, 再用機暴掃
5-10果度可以用先自己一隻飛, 第2隻用火punk, 再用朋友一飛, 雙飛去掃, 騎就無咩所謂, 有羊就騎羊, 火punk最好就盡快突6佢, 好易升, 佢個buff係戰鬥開始2回合+39.25%攻, 好重要

水藍要做到1400敏首先要Max敏, +5裝, +5性格先做到, 唔易整, 要開場出技最好放隻水punk, 水punk lv60既buff係戰鬥開始1回合+敏25%左右, 已經可以做到開場噴既效果

我都有玩
punk 頭指的是阿哥亞  火屬加攻  水屬加敏  都好有用
你唔洗急做4色飛  先做隻地 刷討伐8-4
推圖過到就得 唔洗全4星  好似打到苦難8-7先入到 討伐8-4  掛到討伐8-4 優先
水地飛性格要用+敏-防 or  +敏-血的  一定要升到+5  唔係好難1400敏

我都有玩
punk 頭指的是阿哥亞  火屬加攻  水屬加敏  都好有用
你唔洗急做4色飛  先做隻地 刷討伐8-4
推圖 ...
ameos 發表於 2016-11-24 14:13

好,我掃盪下呢款寵先

手多轉左頻道,邊個頻道多d人或新手,
想幫下呢個兩人工會收下新手

手多轉左頻道,邊個頻道多d人或新手,
想幫下呢個兩人工會收下新手
chi333 發表於 2016-11-24 23:36

頻道真係唔知, 好少係頻道講野....
以家D人通常都入比較多人既公會, 因為要打部落戰拎珍珠同簽到拎石.
人少打部落戰慢就拎唔夠珍珠, 250次簽到有500石, 人少都做唔到..
你試上Add下新人做朋友叫人加, 可能會好D

命運是對手永不低頭

抽傳說又送我一隻地背背龍

7 天前 12:26