有冇人用緊Nokia Messaging?

覺得點? 有冇經常失靈?
"失靈"係指冇端端唔識push, 因而miss左email
我已經試過好多次, 每次都重新install過, 但過幾日又唔得. (可能同我中港兩地走有關)

其實s60有冇其他email program? (我用e71)
唔駛push, 好似WM咁有定期pull都可以喇

menu -->communication--> messaging
果度可以add email box 同埋 set automatic retrieval

我用mail for exchange. 唔知你係唔係講緊呢樣嘢.

我講呢個:
http://email.nokia.com/account/home.action
登記左可以有push email service, 1個a/c可以登記最多10個email
話而家係beta唔收費, 不過你咁樣, 都好難叫我繼續用咯

原帖由 GSS 於 2009-9-4 17:13 發表
我講呢個:
http://email.nokia.com/account/home.action
登記左可以有push email service, 1個a/c可以登記最多10個email
話而家係beta唔收費, 不過你咁樣, 都好難叫我繼續用咯

可以用內建果個
做到定時pull

原帖由 Keroro 於 2009-9-4 20:14 發表

可以用內建果個
做到定時pull

我試過, 可能我唔識set, 如果 automatic retrieval, 佢會將所有mail retrieve出黎
我個gmail a/c大大話話有幾千個mail, 拖到慢晒

btw, 剛去nokia個forum睇過, push唔到似乎係gmail問題, 過2日出1.2版睇下會唔會解決到呢個問題

原帖由 GSS 於 2009-9-4 20:56 發表

我試過, 可能我唔識set, 如果 automatic retrieval, 佢會將所有mail retrieve出黎

btw, 剛去nokia個forum睇過, push唔到似乎係gmail問題, 過2日出1.2版睇下會唔會解決到呢個問題

有冇set retrieval  amount?

原帖由 GSS 於 2009-9-4 20:56 發表

用咗幾個月,一樣係用E71,發覺真係經常失靈,Push唔到嘅時候,直頭sync唔到有新email,所以裝咗Gmail app做後備。乜有1.2咩?