俾PCCW攪到我好火

事緣係小弟用開$98 web and talk月費計劃, 另加$18有高清now sport, 呢個係我用PCCW嘅原因.
2月中約滿, 因打算換手機關係, 故經hotline sales推介轉簽另一個$244($232+$12)無限data plan, 點知到24/1凌晨正式轉plan時突然cut咗我睇開嘅now sport, 打去CS話我呢個plan要加$98先有得睇, 有冇攪錯! 我俾開$18(now sport plan合約未完), 續約時都問清問楚係咪繼續加$18就可繼續睇, 宜家係咪講完就算? 一陣要打去剷個sales, 叫佢聽返錄音應承過我乜野.
有冇師兄有類似經驗?

點解有 d 係 $198 無限, 有 d 係 $244 無限 ? 點解 ?

點解有 d 係 $198 無限, 有 d 係 $244 無限 ? 點解 ?
musicshop168 發表於 2010-1-25 04:31

$198係1.8Mbps, 而$244係7.2Mbps

一於拿個說法

你打去續純部投訴啦...佢地會CHECK 錄音架....如果你有講過要求CONFIRM 只需$18睇NOW SPORT HD 既話, 而有人冇咁做.... 續約既SALES 會上身出事...

我最近至攪掂一單投訴, 係有MANAGER 專責全程跟進.... 自係咁咯
(3, ONE2FREE都冇咁好服務)

個VAS 本身係18蚊bor 點解個cs 同你講98? 佢係咪攪錯左:funk:

d sales 真係無腦架

多謝各位關心! 件事已經解決咗喇! 佢地話$18個優惠已經完咗好耐, 不過因為個sales真係應承過我, 所以俾返我$18/月續睇18個月.

另外, 睇到e-zone講Now TV同Now Sport Mobile已經支援埋iphone, 連圖都cap埋出黎, 開心到我丫! 但啱啱打去PCCW技術支援部問又答我未得, 都唔知邊個真!

多謝各位關心! 件事已經解決咗喇! 佢地話$18個優惠已經完咗好耐, 不過因為個sales真係應承過我, 所以俾返我 ...
hsblawkee 發表於 2010-1-29 11:53

完左呢咩 ? 我都重用緊

完左呢咩 ? 我都重用緊
musicshop168 發表於 2010-1-29 14:15

佢咁講我咪咁聽law, 最緊要我$18有得用!