請問有冇中港兩地3G上網卡?

主要放在ipad用!
內地要全國都用得

而家用緊中移動,係香港上網3G無問題,但一返到內地變左2G好慢,
成日都上唔到!

想問下有冇卡可以中港兩地上網而內地係包全國通用呢?

謝謝!

聯通1咭兩號plus

我在北京都用到

聯通1咭兩號plus

我在北京都用到
Ezra 發表於 2012-5-16 00:02

請問廣東省外係咪每kb 或者每mb計?

請問廣東省外係咪每kb 或者每mb計?
ecorange 發表於 2012-5-16 17:48

收費表
http://www.hkunicom.com/prepaid_sim_3g_plus_a.html

我覺得如果用量唔高,個價錢ok嘅

收費表

我覺得如果用量唔高,個價錢ok嘅
Ezra 發表於 2012-5-16 19:27

睇黎同普通一卡兩號收費差不多喔!謝謝

睇黎同普通一卡兩號收費差不多喔!謝謝
ecorange 發表於 2012-5-17 13:52

根本就係張普通一卡兩號,不過3G同保證全中國都用到

如果只在大陸用同要平,買國內聯通尐上網咭. 不過點買到我答唔到你.

回復 6# Ezra

我放ipad用,唔想日日換卡咁煩!
所以想搵兩地都可以用既卡

謝謝

回復  Ezra

我放ipad用,唔想日日換卡咁煩!
所以想搵兩地都可以用既卡

謝謝 ...
ecorange 發表於 2012-5-17 17:43

之前深圳聯通都出過一咭兩號,不過現在我揾唔番

如果一日可以上到好多data usage,就要搵封頂,咁我就提議3. Data roaming $98 per day(by prepaid card)或$68 per day(by月費). 而事實上,香港聯通都係用3 network,而3在大陸則用聯通.

根本就係張普通一卡兩號,不過3G同保證全中國都用到

如果只在大陸用同要平,買國內聯通尐上網咭. 不過點買 ...
Ezra 發表於 2012-5-17 14:42

RMB300 for 3 months 9GB?

RMB300 for 3 months 9GB?
WAI2 發表於 2012-5-17 19:49

Sorry,呢個冇認真硏究過