[操作疑難] 想轉出儲值卡要飛線唔計分鐘 邊間最抵??求師兄指點迷津

如題, 六月中完約

想等埋 IPHONE 5S 先出機,  又想用快既無限PLAN

唯有 用 SMT 啲 $600蚊卡頂住先

問題係 而家 PEOPLE 好似加左價 要 $100 錢先轉到

有無邊間而家抵玩啲,我只係想 HOLD 住個 NO. + 飛線

而我只係轉開都係PEOPLE   所以唔知其它台係點~

deleted

唔好好似,你行多幾間peoples問清楚儲值卡存貨先啦

飛線唔計分鐘都係PEOPLES個張$78既超級至抵傾儲值卡,$ ...
肥_仔 發表於 2013-5-23 23:21

而家要帶號轉人仔儲值咭要總消費$100
姐係你揀48蚊咭要預存多$52儲值額
78蚊咭要預存多$22

而家要帶號轉人仔儲值咭要總消費$100
姐係你揀48蚊咭要預存多$52儲值額
78蚊咭要預存多$22 ...
fufu1689 發表於 2013-5-23 23:46

明解

咁既話如果係等5個月以下就係smartone抵D
兩個月以內既可以原來面額$48玩曬唔駛另外増值
就算要増$50都可以玩足5個月飛線而少過PEOPLES既第一次總支出
6個月以上就都係人仔抵

仲有要留意你而家自己心目中已經有心水上邊個台既話就唔好揀個間公司既儲值卡

明解

咁既話如果係等5個月以下就係smartone抵D
兩個月以內既可以原來面額$48玩曬唔駛另外増值
就算要増$ ...
肥_仔 發表於 2013-5-24 00:16

正喎, SMARTONE 飛線 都係計月費?

正喎, SMARTONE 飛線 都係計月費?
hihihi123hk 發表於 2013-5-24 08:51

http://www.smartone.com/jsp/mobi ... servicescharges.jsp
來電轉駁毎月$15
另外毎個月行政費$2.5係毎個30日開始既一刻收取即係1個月成本$17.5