人仔 2G 儲值卡出了中港數據組合

http://www.hk.chinamobile.com/tc ... rvices-1c2n-gd.html

收費
$35 - 100MB
$148 - 1GB

收費
$35 - 100MB
$148 - 1GB
alistair1983 發表於 2013-5-30 21:15

岩岩打左上去問, 有效期得 30 日, 申請後會每 30 日自動續期, 直至自行取消為止

申請方法 100 MB. 手機按 *103*200*01#
1GB 手機按 *103*200*02#

取消按 *103*02#

呢張卡響鴨記買要幾錢

如果同時開流動數據組合同埋中港數據共用組合又點計先

仲有好心double check曬個webpage無問題至publish LA

話吸唔吸引其實都好微妙
對於一次性要係大陸長時間滯留又想上下香港網又唔會亂用數據個班人黎講係OK既

如果係定期要返大陸既人,好話唔好聽真係俾多$四十幾上台會好少少
至少1GB同5GB已經差好遠

如果同時開流動數據組合同埋中港數據共用組合又點計先

仲有好心double check曬個webpage無問題至pub ...
肥_仔 發表於 2013-5-30 22:06

Yes 人仔個網頁成日都唔做校對就 upload 上去

我見過繁體網頁會突然走幾隻簡體字出黎

同埋 d 注釋數字會成日錯

對於一啲一個星期要上落幾次, 每次即日來回個啲人都 ok 既...

妖,深圳移動個2G已經塞到成日都上唔到網啦!

妖,深圳移動個2G已經塞到成日都上唔到網啦!
ivanlung 發表於 2013-5-31 10:15

不過我去到廣西貴港的移動2G都好快下
另外,前2天去百色都OK

用聯通3g 毛卡都唔用佢. 除非上香港網

1024mb *0.1 = 102.4 rmb /0.79 =130 hkd