3的$68+$12無限數據限速plan質素如何呢?

http://www.three.com.hk/website/ ... i&pageid=211501
有冇人用緊?

3既限速3G咩質素我唔知, 我淨係知我用4G PLAN跌落3G時上網仲慢過SMT限速PLAN
[親身經歷]

3既限速3G咩質素我唔知, 我淨係知我用4G PLAN跌落3G時上網仲慢過SMT限速PLAN
[親身經歷] ...
StAsh818 發表於 2013-6-1 11:57

我試過地鐵 深水埗至藍田 , 旺角及太子地面 , 何交田 , 藍田 , 觀塘區 , 全部都係 360 Kbps 左右 , 又試過分wifi 比部大nb ... 看網頁都 ok ... 當然唔係快啦 , 但叫做 always online .

可以考慮每月加hkd10 簽 30 個月送部 xperia j , 雖然部機好慢 , 但可以當後備 , 去旅行跌咗都唔會太心痛 , 如果是在職人仕 , 更可聯絡 3 的 corporate sales , 可免頭一年隧道費

我試過地鐵 深水埗至藍田 , 旺角及太子地面 , 何交田 , 藍田 , 觀塘區 , 全部都係 360 Kbps 左右 , 又試 ...
linuschui 發表於 2013-6-1 12:08

陰公, 我由旺角去油塘係經常性收爆信號收到WHATSAPP但SEND唔出
彩虹<>九龍灣出隧道可以話包斷線

陰公, 我由旺角去油塘係經常性收爆信號收到WHATSAPP但SEND唔出
彩虹九龍灣出隧道可以話包斷線 ...
StAsh818 發表於 2013-6-1 12:26

我只用了兩日 , 再試下先 ...

回復 3# linuschui

佢LATNECY 如何?
會唔會有時無反應IN MTR?

回復  linuschui

佢LATNECY 如何?
會唔會有時無反應IN MTR?
ellis 發表於 2013-6-1 12:43

39 - 81 ms ... usually around 60

試過九龍灣站突然無訊號 (其他地方都有試過) , 但好快有返

39 - 81 ms ... usually around 60

試過九龍灣站突然無訊號 (其他地方都有試過) , 但好快有返 ...
linuschui 發表於 2013-6-1 13:21

我是不時用 ofta 的apps 試的

我用無限速PLAN..朝早返工搭地鐵一般都上唔到網,望隔離D人上,平時無咩大問題

我用無限速PLAN..朝早返工搭地鐵一般都上唔到網,望隔離D人上,平時無咩大問題 ...
ricesml 發表於 2013-6-1 13:49

可能我返工放工唔係搭地鐵 , 所以冇試過上唔到網