香港聯通 一卡兩號月費 1000分鐘 1GB 數據 $299 抵唔抵?

$329 每月回贈$30 額外送$200 CASH COUPON

1GB 3G中港共用數據
1000分鐘 中港共用通話 (國內打國內 & 你在大陸, 人地打你香港號碼)

抵唔抵?

我將要長駐大陸

posted by mobile

no good

Y? 我見大陸中移動 全球通 一個普通plan 600mins + 500MB data 都要158 RMB ~around $200HKD
仲要上唔到香港網+中港共用mins

Y? 我見大陸中移動 全球通 一個普通plan 600mins + 500MB data 都要158 RMB ~around $200HKD
仲要上唔到香 ...
mohaahk 發表於 2014-6-27 23:15

睇你傾唔傾電話多,當你1GB夠用,聯通329 VS 人仔218 5GB共用,再加59元一卡兩號連中國100分鐘。

如果上網多,真係人仔會抵D(至於TD問題,要平有平機,要貴有5s/5c),如果你係中國傾電話多,聯通抵D。

回覆 5# soseewong

其實我本身有人仔 $128 1GB + $59 100MINS 中國分鐘 + 係2CM 買$19 1GB DATA + HTC ONE 802T (ROOT後可用WCDMA).

如果我長駐大陸的話, 我覺得100mins 不論 for 公 or for 私都唔會夠用. 所以諗住去到大陸開多張本地卡, 但發現大陸一個普通plan say 500mins + 600mb data 都要 $200 HKD. 咁我不我申請 HK UNICOM $299 中港共用分鐘 仲唔使係2CM買DATA...

回覆  soseewong

其實我本身有人仔 $128 1GB + $59 100MINS 中國分鐘 + 係2CM 買$19 1GB DATA + HTC ...
mohaahk 發表於 2014-6-27 23:42

咁點解唔係802t sim one用香港人仔(用來聽香港來電同上網),sim 2 2G的就申請大陸移動的話音plan?

又或者你用呢個plan,同樣價錢329 1GB vs 318 5GB,再sim出移動話音sim

你要一卡二号就无計

回覆 7# soseewong

大陆中移动 神州行卡 都几贵
    本地         主叫         闲时(0:00-11:00)0.29元/分钟全包,忙时(11:00-24:00)0.49元/分钟全包

0.29 = 0.36HKD   0.49=0.61HKD。

仲未计省际漫游 。。

回覆  soseewong

大陆中移动 神州行卡 都几贵
    本地         主叫         闲时(0:00-11:00)0.29元/分钟全包,忙时 ...
mohaahk 發表於 2014-6-27 23:59

哈,咁我比唔到建議你了~

通話分鐘多的話,可能真係你個聯通plan抵D