想問一下用緊和記3 4G師兄,以家仲有冇鎖速128kb

小弟用緊係上2年前出機上台無限4G 舊plan 果陣時標榜5GB後會降低優先使用量但冇講過會鎖速鎖死128kb,而小弟一路使用量大約都係為維持每月5~8GB
早係3個月前和記3忽然速限5GB過後鎖死128kb不論任何時間都係得128kb,我相信同大部份師兄同我情況一樣,甚至寄信去消費者委員會投訴,但係結果又係點呢投訴成唔成功和記3依家仲有冇鎖速呢,好似好耐都冇人提過,而最近上和記官網睇,佢將公平使用推高至15GB又有冇師兄證實過?定係新約先有呢 因為小弟仲有半年合約完,考慮緊加唔加監拎部G3走,0機價0預繳好吸引

如果你問我 ,我係冇限

如果你問我 ,我係冇限
冷 發表於 2014-6-30 02:10

緊係啦,師兄你用成8XX蚊一個月

如果你問我 ,我係冇限
使用量大約都係為維持每月8~15GB

我都係無限Plan,但一過6GB公平使用量,即降速鎖速,我投訴好多次都冇用,所以完約即走,永不再用爛3

我都係無限Plan,但一過6GB公平使用量,即降速鎖速,我投訴好多次都冇用,所以完約即走,永不再用爛3 ...
ericwu 發表於 2014-6-30 12:41

呢個做法好正常!! "正常人"都覺得完約即走,永不再用爛3是對的

呢個做法好正常!! "正常人"都覺得完約即走,永不再用爛3是對的
xperiac2014 發表於 2014-6-30 13:34
睇黎要真正無限都要搵返好串的那個ceo

琴日發現住果度行到cat4,
於是瘋狂咁試下,
E家正享受無限128kbps地獄中。

我有3個no.,
暫時發現有2個限速,
第3個no.就老婆用,
佢一個月都唔知有無1gb,
所以唔知有無限速。

諗起自己明明係無限Plan,但下下就住用就火都黎

4G是鎖了,不過有方法的,不方便明說驚3仔睇到做野~~~