邊間台而家做緊過 1GB 先限速既 Plan?

隔雜台有人話 3HK 89蚊無限3G, 1G公平使用
即係過 1G 先限?

有冇其他choice 呢?

回覆 1# $foo

我昨天都續左 3hk $89無限3g...頭1g最高 7.2mb/s..之後最低128kb/s

聽講中移動有$68 plan...簽18個月用credit card autopay..免 $12..無限3g 384kb/s..唔知仲有無再慢d

回覆  $foo

我昨天都續左 3hk $89無限3g...頭1g最高 7.2mb/s..之後最低128kb/s

聽講中移動有$68 pl ...
bankband 發表於 2014-9-24 14:33

你打上台做的嗎?

回覆 3# $foo

yes...我自己打上去的..佢話續約價喎...其他轉過來的...最平$128..3g不限速..1g公平..

回覆  $foo

yes...我自己打上去的..佢話續約價喎...其他轉過來的...最平$128..3g不限速..1g公平.. ...
bankband 發表於 2014-9-24 14:44

你用緊未?
speed ok ma?

THANKS..

回覆 5# $foo

舊約今日到期..明天先正式新plan...7.2mb/s應該比之前$68蚊 384 kb 會快好多呱

3個1gb plan係1gb 後得返128kbps
同無得用無分別

隔雜台有人話 3HK 89蚊無限3G, 1G公平使用
即係過 1G 先限?

有冇其他choice 呢? ...
$foo 發表於 2014-9-24 12:24

中國移動都有3G 1GB後限速plan
https://www.hk.chinamobile.com/tc/services_plan/3GHSPA/

3個1gb plan係1gb 後得返128kbps
同無得用無分別
Cartesius 發表於 2014-9-24 16:01

用到 whatspp  就得

用到 whatspp  就得
$foo 發表於 2014-9-24 04:23 PM

都會好慢
同埋send/收圖會好困難