上台Number想轉儲值卡,長遠計邊個台抵?

號碼A都係長期飛去號碼B,平時好少用,至多都係上網買嘢收下驗證碼,轉去邊個台儲值卡抵?

Csl hemat / 和記賓卡 /PCCW Hello (轉到的話)
peoples門市 / smartone 儲值咭街邊sales 飛綫$15個月(一定轉到)

回覆 2# bababa1hk

本來爬文都睇中hello卡, 不過之後發現飛線通話都會扣錢, 而且有時會飛外地
1. 有冇卡飛線通話不扣錢?
2.如果 ( 號碼A => 號碼B => 號碼C)咁情況, 又點計數? 有時會去外地用號碼C

唔好意思, 無一次過問

Csl hemat / 和記賓卡 /PCCW Hello (轉到的話)
peoples門市 / smartone 儲值咭街邊sales 飛綫$15個月(一定 ...
bababa1hk 發表於 2014-9-30 09:59

咁如果是 smartone上台客 轉唔轉到 smartone 儲值咭街邊sales 飛綫$15個月
謝謝

如果你A要飛線都係揀月費plan好啲
飛線唔扣錢, 一個月硬收幾多就幾多
兔仔台/ sun mobile吧!

A>B>C 都係計你實際通話左幾耐架唧

儲值卡飛線收費分兩種,一 按通話分鐘收費,二 按月費(多數每30日)型式收取、大部份十五元
留意有部分網絡商嘅儲值卡並不提示有條件飛線,如 忙線中、無網絡訊號 等

看懂了, 原來HELLO卡好似師兄咁講有分兩種飛線的, 謝謝各位..見笑見笑

peoples門市 / smartone 儲值咭街邊sales 飛綫$15個月(一定 ...
bababa1hk 發表於 2014-9-30 09:59

請問ching 依家係咪只係剩返呢幾款卡可以MNP?
THX~

請問ching 依家係咪只係剩返呢幾款卡可以MNP?
THX~
sfij 發表於 2014-10-1 12:50

CMHK款款本地/漫遊卡都可以MNP,不過一定要畀at least $100做儲值額
行政費同飛綫收費官網有齊晒
https://www.hk.chinamobile.com/tc/prepaid_services

CMHK款款本地/漫遊卡都可以MNP,不過一定要畀at least $100做儲值額
行政費同飛綫收費官網有齊晒
...
kachungho 發表於 2014-10-1 21:10

thx~!
除咗cmhk同smartone可以MNP, 仲有冇其他台/卡可以?