請問可唔可以攜上台號碼,轉入CSL張$1000儲值卡?

重點1:我本身是1010,合約即將屆滿,想轉入儲值卡,同台唔得既話,點樣可以做到?
-》(轉過去SMT/人仔台一個月,不簽合約,然後再轉返入CSL儲值卡?)方法正確?

重點2:綜合CSL儲值卡$48/$1000,都係$1000好D,IDD及通話收費較平,又免行政費,比較過SMT及人仔台儲值卡,SMT及人仔台本地通話收費同CSL分別唔大,但打IDD同漫遊就分別好大,SMT及人仔台打IDD每6秒計費,CSL每分鐘計,而漫遊則首30秒計,30秒後就每6秒計,比起CSL每30秒計收費貴。

重點3:我知道SMT及人仔台可以直接將攜號轉入儲值卡,無論接聽/打出都係顯示原本號碼,唔使飛線,CSL做唔做到?一定要飛線(即使轉儲值卡都必須原本號碼飛去儲值卡新號碼,無植入一張新卡?)?
我之前問過,CSL答我係飛線,但我唔確定有無人係做到唔使飛線。

唔該晒。

重點係 CSL 會唔會幫你做 Port in,如果好似上次問 CMHK 隻 $78 做 Port in 佢答冇貨,咁你都佢唔漲
結論唔好問,行動最實際

$1000果張銀碼太大,我估冇乜人咁試。你去門市問下

唯有一陣去CSL門巿問。
我之前都有去CMHK問過$78儲值卡,佢同我講無貨,亦喺官網寫明「$78本地話音儲值卡」已於2014年4月22日起停售及不再接受攜號轉用此儲值卡。
只淨返$48同漫遊$88同一卡兩號。
如果CSL唔得,只有飛線,唯有轉CMHK/SMT頂住先⋯⋯

重點1:我本身是1010,合約即將屆滿,想轉入儲值卡,同台 ...
terence_chong 發表於 2014-10-1 08:52

旺角1010可以攜號碼轉入CSL$1000儲值卡,打出顯示原本號碼,唔使飛線。

有關 CSL $1000 儲值卡可參考"清觀"師兄嘅帖:
http://global.hkepc.com/forum/re ... p;ptid=2050013]117#

其實攜號碼轉入 儲值卡,會唔會第二時唔比你轉番走架? (同你講儲值卡冇得轉台的)
個號碼仲是唔是跟人名的?

只要你有卡主證明書(即好似信用卡咁大嘅外卡)、儲值有餘額及冇過咗有效期,冇可能轉唔到台

去問完1010,同台唔可以轉入儲值卡,要離台3個月後先可以轉入儲值卡。
而且只有$88/$180全功能儲值卡選擇,$1000屬於特別卡,不可以攜號轉入。
睇黎要去SMT/人仔台儲值卡......過3個月冷河...

去問完1010,同台唔可以轉入儲值卡,要離台3個月後先可以轉入儲值卡。
而且只有$88/$180全功能儲值卡選擇, ...
terence_chong 發表於 2014-10-1 15:26

三個月前旺角1010攜號碼轉入CSL$1000儲值卡.