有無香港電話卡係按數據用量及通話用量收費?

屋企人每月數據用量同通話用量都唔高.
出面最平$90月費3G限速PLAN.
有無電話卡係按數據用量及通話用量收費?

有無電話卡係按數據用量及通話用量收費?
hkepcover 發表於 2014-10-4 18:34

要按數據用量及通話用量收費,市面任何一張儲值電話卡都合你要求

要按數據用量及通話用量收費,市面任何一張儲值電話卡都合你要求 ...
manz 發表於 2014-10-4 18:48

儲值卡數據多數按日,星期,月收費

Sun Mobile 網上已經無儲值卡資料

有無電話卡係按數據用量及通話用量收 ...

用量唔高即係大約幾多? 需唔需要沿用現有號碼?

儲值卡數據多數按日,星期,月收費

Sun Mobile 網上已經無儲值卡資料
hkepcover 發表於 2014-10-4 19:06

Sun Mobile 都冇出 prepaid

PCCW / 中移香港 / 數碼通 都有1做段量計錢

有無電話卡係按數據用量及通話用量收 ...

如按用量收费,一般都喺2-3元1MB,好贵,你未知每月用幾多,買張中移動80元,開個50元200MB,試下先,1個月用唔曬,不會清零,下個月繼續用

如按用量收费,一般都喺2-3元1MB,好贵,你未知每月用幾多,買張中移動80元,開個50元200MB,試下先,1個 ...
pooh_tigger 發表於 2014-10-4 20:27

依個建議唔錯,用返舊no.得唔得呢~

去 中移動門市做 mnp
你話要帶 number 落 3G/4G 儲值卡,佢就會同你做,會收你 100,做好後會全數入翻落你張儲值卡。

不過每月要俾2元隧道費,所以轉台成功後,你會check到餘額係98元。