有無師兄知中移動128元個3GHSPA+係唔係只係用到3G,定還是都收到4G?

如題。

http://www.hk.chinamobile.com/tc/services_plan/3GHSPA/

服務計劃只提供3G網絡服務。如任何時段因客戶在本地使用服務時離開3G網絡覆蓋但仍然在2G網絡覆蓋範圍,中國移動香港則在無任何補償或事先通知情況下提供2G網絡服務,直至客戶重新進入3G網絡覆蓋範圍。

服務計劃只提供3G網絡服務。如任何時段因客戶在本地使用服務時離開3G網絡覆蓋但仍然在2G網絡覆蓋範圍,中 ...
moslwc 發表於 2014-10-5 21:49

請問師兄有冇用過呢個plan?官網梗話唔得,但有可能暗盤得都未定!
因為儲值卡話30元10日個3G lite plan,官網都只係話係提供3G服務,又話不能用響大過7寸裝置,結過行到4G,ipad照用都冇問題,所以開post請教用緊呢個plan ge師兄!

呢個係純3G plan,應該就收唔到4G信號啦

可能遲吓都得架,我用緊68蚊嘅3G Lite,CMHK兩日前無啦啦send個SMS話今日upgrade可以用4G network。

今日試咗,confirm可用4G network,當然係限速,不過一般都有500kb,比3G穩定,試咗FDD-LTE,TD-LTE都OK

回覆 6# dcc2000

你用左幾耐3G Lite?我無得升嘅?

你用左幾耐3G Lite?我無得升嘅?
kwongoc_1016 發表於 2014-10-6 19:17

呢張SIM今年5月上台嘅,另一張舊年11月上嘅就冇收到SMS,打電話問CMHK,CS話幫我試吓搞埋,OK嘅話會有SMS通知。

如果用到4G, 咁佢個 4G 1GB plan 仲有人用既?

如果用到4G, 咁佢個 4G 1GB plan 仲有人用既?
tamchicken 發表於 2014-10-6 20:33

4G plan有中港數據共用,呢個3G plan無