聯通3G plan

請問速度如何?$158好平,想知評價,謝

回覆 1# lfcian

用咗差唔多一年, 原本佢係租PCCW, 早幾個月聯通轉咗用3個網. 速度大約2~5M, android機要著"漫遊"先上到網, 地鐵繁忙時間基本load 唔到嘢, 通話正常. 唯一好處係平. 如果本身過緊3 可以轉用聯通, 無大分別.

回覆 2# redpig

多謝回應

回覆  lfcian

用咗差唔多一年, 原本佢係租PCCW, 早幾個月聯通轉咗用3個網. 速度大約2~5M, android機 ...
redpig 發表於 2014-10-11 13:57

我昨日轉台過去聯通, 佢話係PCCW? 呃我? 要著ROAMING? 會唔會有額外收費同用電多左?

我昨日轉台過去聯通, 佢話係PCCW? 呃我? 要著ROAMING? 會唔會有額外收費同用電多左? ...
n2user 發表於 2014-10-12 11:27

佢會唔會仲有啲客係租PCCW 就唔知喇, 因為傳聞話可以打去CS 要求轉用PCCW.   著Roaming (香港境內)唔會有額外費用, 用電亦唔覺多咗. 但最初由PCCW 轉 3 果時有成個星期都斷下咁, 收爆但係上唔到網, 而家就無呢個問題.

佢會唔會仲有啲客係租PCCW 就唔知喇, 因為傳聞話可以打去CS 要求轉用PCCW.   著Roaming (香港境內) ...
redpig 發表於 2014-10-12 13:16

韓版機(三星e210k)唔洗開漫游

佢會唔會仲有啲客係租PCCW 就唔知喇, 因為傳聞話可以打去CS 要求轉用PCCW.   著Roaming (香港境內) ...

屋企人用紅米note 插聯通上台plan,係用緊pccw wor,3同pccw都係差不多雞,真係唔知幫唔幫佢轉好

唔該晒, 到張CARD開左台試下

回覆 7# soseewong

個人覺得PCCW 好過3 少少, 如果無乜特別問題就唔好轉