[操作疑難] 人仔4g 降3G 問題

降左落3G
有5格
旦load 網頁勁耐
有冇Ching 試過咁?

正常,3G太多人用!

正常,3G太多人用!
ivanlung 發表於 2014-10-11 13:05

原來係咁

落左H我會直情唔用住, 因為仲慢過限速plan

話時話, 有時落左H唔識上返LTE, 唔知點解, 但我好肯定個度係收到LTE
因為係返工路線, 一時會長keep LTE, 好爽, 但一時就落左H唔識上返LTE

話時話, 有時落左H唔識上返LTE, 唔知點解, 但我好肯定個 ...
joe 發表於 2014-10-11 16:22

我用5s 要待機一陣先上到.

話時話, 有時落左H唔識上返LTE, 唔知點解, 但我好肯定個 ...
joe 發表於 2014-10-11 16:22

我通常手動轉,快好多

想快上返4G, 平祈唔好手動改4G/3G, 咁做太麻煩,而且中途有電話入會入唔到.

最快既方法係, 熄咗數據服務佢, 等一等就可以.

我用Android機,如果唔小心跌左落H/H+,我會鎖LTE only等佢上返LTE再set返做LTE/GSM auto (PRL)
咁就可以即刻上返LTE
PS. 我都試過跌落H上唔到網

我用smt4g跌落3g要等好耐先會上返4g,
但買張cmhk儲值卡就好快4g 3g 2g 轉黎轉去,
唔洗幾秒,唔知係咪同電話關係多啲,
我用緊ip5

(Sent from HKEPC iPhone app)

想快上返4G, 平祈唔好手動改4G/3G, 咁做太麻煩,而且中途有電話入會入唔到.

最快既方法係, 熄咗數據服務佢, ...
Brainstomer 發表於 2014-10-11 19:01

唔想失電話call,轉2G再轉自動都得