最平keep電話number方案

我其實只係想keep個電話number
最好傾電話每分鐘計
唔洗有上網data
只係香港本地打電話之用

之前諗過  "聯通真正的$0月租1卡2號"

$0月租 同 永久擁有 好吸引
同埋傾電話每分鐘計 都好岩我

但係佢打電話比人係顯示 + 86......

黎個係最大問題,....

各位師兄有其他選擇嗎
求助中 please help thanks...

黃色的$78People本地傾儲值卡,鴨記賣$45
0月費

....只係香港本地打電話之用

之前諗過  "聯通真正的$0月租1卡2號"....

小鬼血 發表於 2014-10-12 18:21

1. 只打本地, 攪咩一卡雙號 ?
2. 未聽過 1 卡雙號卡可做 MNP 帶號過台...有 ching 做過嗎 ?   
3. 數碼通月費 $2.5, 人仔台, 不過都要每 6 個月充值一次, 最低 $50....

0月費
(朗尼) 發表於 2014-10-12 18:39

但洗唔冼3個月増值一次?

1. 只打本地, 攪咩一卡雙號 ?
2. 未聽過 1 卡雙號卡可做 MNP 帶號過台...有 ching 做過嗎 ?   
3. 數碼通 ...
stetm 發表於 2014-10-12 18:57

1卡1號ok了

但洗唔冼3個月増值一次?
小鬼血 發表於 2014-10-12 19:39

半年一次

0月費
(朗尼) 發表於 2014-10-12 18:39

黃色的78元儲值卡已不接受mnp

黃色的78元儲值卡已不接受mnp
pooh_tigger 發表於 2014-10-12 19:42

mnp是什麼?

mnp是什麼?
小鬼血 發表於 2014-10-12 20:10

帶號轉台

最好傾電話每分鐘計
唔洗有上網data
只係香港本地打電話之用

之前諗過  "聯 ...
小鬼血 發表於 2014-10-12 18:21

你香港打出應該只顯示香港號碼,唔會顯示內地號碼的,