求開新號碼儲值卡推薦

近排合約到期,想轉儲值卡,因為第一次接觸,所以想各位比D推薦。
已經爬左文,但係有D儲值卡完全搵唔到係邊款黎,例如hehe卡,hello卡。

暫時睇中左中國聯通既3G Go儲值卡同People既3G/4G儲值卡。
想問下我既情況用邊款會好D呢?或者有無其他推薦呢?

-開新號碼,但係之後想用返呢個號碼儲值。
-通話勁少用但係需要,一個月200分鍾左右已經夠哂。
-無限上網或多流量,限唔限速唔緊要,但係唔要2G。

以下既可以要可以唔要。
-一卡兩號(主要想有個號碼收內地短訊)
-WIFI
-各種額外服務(來電轉接,留言信箱等)

唔該各位。

一卡兩號成本高收費貴分開黎攪分開黎攪保障自己
尤其你仲要毎個月200分鐘添
毎分鐘收你$0.5都可以整走張紅衫魚

一卡兩號成本高收費貴分開黎攪分開黎攪保障自己
尤其你仲要毎個月200分鐘添
毎分鐘收你$0.5都可以整走張紅 ...
肥_仔 發表於 2014-10-14 11:37

唔洗一卡兩號都得@@

咁有咩推薦呢...
我見好似無乜人用 有無限上網而又可以增值長KEEP NO既卡~
其實我定係上返果D限速384kb, 簽一年約既Plan好呢 ?

不過200分鍾我都係預多左, 50-100分鍾應該都夠, 所以按分鍾收費既Plan我都接受到.

限速基本上都係得兩三個選擇
要埋分鐘嘅呢張最平(事關包左1500分鐘)

限速基本上都係得兩三個選擇
要埋分鐘嘅呢張最平(事關包左1500分鐘)
肥_仔 發表於 2014-10-14 11:44

嗯,我就係睇中左呢張(有一卡兩號,但係好似無乜人用)
同埋People既3G/4G卡(好多人推薦)
請問3G GO係鴨記有無平呢? THX.

因為我一直以黎用開$4XX Plan, 驚轉左384KB唔岩用。
所以先唔諗住上台住,廢事比佢綁死左。
不過如果儲值卡用落唔錯,都會長用儲值卡。

咁有咩推薦呢...
我見好似無乜人用 有無限上網而又可以增值長KEEP NO既卡~
其實我定係上返果D限速384kb, 簽一年約既Plan好呢 ?

不過200分鍾我都係預多左, 50-100分鍾應該都夠, 所以按分鍾收費既Plan我都接受到.
mepmep 發表於 2014-10-14 11:41

因為増値俾買新太空卡成本貴
不過都只係可能因為你睇唔到嗰種user
其實有就一定係有嘅

限速簽約而家都坐底$90同上一個post個價錢都一樣

嗯,我就係睇中左呢張(有一卡兩號,但係好似無乜人用)
同埋People既3G/4G卡(好多人推薦)
請問3G GO係 ...
mepmep 發表於 2014-10-14 11:47

要有心理準備平唔得好多
實際價錢就自己落去睇LA

如果要帶號碼轉台, 可能得返 CMHK 可以揀
而且無聽過本身有號碼儲值卡 (即街邊、門市賣既) 可以先開卡, 後套號碼轉台

如果唔肯定限速岩唔岩用, 可以先去買一張 (但唔好加太多錢); 係現有月費計劃合約滿前兩張卡同時間、地點試; 試好左就擇個吉日 (問舊台幾時走得) 去轉台直接轉入儲值卡, 而之前買個張, 用晒就算啦..

如果要帶號碼轉台, 可能得返 CMHK 可以揀
而且無聽過本身有號碼儲值卡 (即街邊、門市賣既) 可以先開卡, 後 ...
k63d2828 發表於 2014-10-14 12:01
開新號碼,但係之後想用返呢個號碼儲值。
頭post咪講明開新no嘅

頭post咪講明開新no嘅
肥_仔 發表於 2014-10-14 12:10

-開新號碼,但係之後想用返呢個號碼儲值。

後面個半句驚之後又想用返舊號碼時, 已經增值左幾百入去...到時進退兩難..都係講定好啲..: