小朋友用咩儲值咭好?

只係比佢放學,上補習班用, 可能一個月最多三,五十分鐘講話 , 有咩好介紹?如果要埋2G data, 又有邊張好?

回覆 1# zyrus http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2126972&extra=page%3D1信興姐賣140元,可用一年,5000分鐘通話,13GB上網

回覆  zyrus http://www.hkepc.com/forum/viewt ... &extra=page%3D1信興姐賣140元,可用一 ...
wings2469 發表於 2014-10-17 16:52

以樓主既用量,一年咪最多600通話分鐘,買呢張用唔哂喎。另外用2G data上網的話一個月好難用到1GB。

以樓主既用量,一年咪最多600通話分鐘,買呢張用唔哂喎。另外用2G data上網的話一個月好難用到1GB。 ...
dolbysnoopy 發表於 2014-10-17 21:42

用人仔2G卡反而成本仲重
除非要充値keep no咁就唔同講法

中移$80 4G/3G卡
$48/200MB流量(按量計則$0.5/MB), $2行政費/月, $0.1/分鐘, 半年增值1次續期

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

以樓主既用量,一年咪最多600通話分鐘,買呢張用唔哂喎。另外用2G data上網的話一個月好難用到1GB。 ...
dolbysnoopy 發表於 2014-10-17 21:42

吾該晒, 好似幾 fit 我要求。

用吾晒都無計,十幾蚊一个月算係咁。5駛去到幾蚊嘅。

用人仔2G卡反而成本仲重
除非要充値keep no咁就唔同講法
肥_仔 發表於 2014-10-17 22:17

真係, keep 5到 num ber都無計,如果要比4.5百就寧可5 keep 啦 。ber

中移$80 4G/3G卡
$48/200MB流量(按量計則$0.5/MB), $2行政費/月, $0.1/分鐘, 半年增值1次續期

(由 HKEPC  ...
111023 發表於 2014-10-17 22:17

有D 驚小朋友亂用 data, 好似都係第一位師兄介紹果張安全 D。

謝謝各位師兄。感激。