鴨記賣卡檔口討論

幫襯過幾年好多檔, 唔講價錢
其實大部份三幾文上落, 真俾睇俾得條氣順唔順
有 d 真係好吋, 大家分享下

1. 信興姐 OK
2. 鴨街對面北河街好講心情, 人一多條友真係好吋 (不過上次俾錯 $5 銀當 $1, 佢好老實主動俾返我)
3. 不過點都唔夠鴨記中段樓梯底 (一男一女), 條 "仔" 真係
見好多鑊, 無論幫唔幫襯嘅都俾佢單單打打, 有次條女唔好意思叫佢行開 (佢兩個肯定一齊嘅)  
例如 : 亞叔揀緊 PCCW no, 佢又單單打打話人揀 no. (放得出來預人揀 )
我買張增值卷, 又單單打話成個下午賣得一張 xx, 重昂 xx 咋底打電話講個入貨價 (真唔明咩意思)
佢響對面華輝門口開檔時已經衰口多無人幫襯, 估唔到黐埋條女到都係咁款
大家得閒可以去欣賞條人間極品 - 不過要有 d EQ   

3. 不過點都唔夠鴨記中段樓梯底 (一男一女), 條 "仔" 真係
見好多鑊, 無論幫唔幫襯嘅都俾佢單單打打, 有次條女唔好意思叫佢行開 (佢兩個肯定一齊嘅)  
Botti 發表於 2014-10-29 09:41

其實條中女之前都係對面街檔賣開卡(近永順門口), 後尾先二合一搬去樓梯底.
我仲記得, 3有隻$20的增值卷, 佢要賣$22.

另桂林街近公廁門口個四眼佬, 十幾年都係keep住咁好火, 一樣咁吋, 好有性格, 我like, 上個月我都同佢買過張Easycall.

我自已比較鐘意去汝州街/桂林街交界, 金行對出果檔買, 某些卡佢賣得最平, 而且態度都OK.

最寸係近華輝貼住排檔後面條麻甩佬,走埋去望吓、冇掂佢啲卡都吋吋貢。
你估淨係你有卡賣,抵佢冇生意、日日食白菓

回覆 3# wukw

幾時事 ? 會唔會同我講緊條極品同一人 ? 佢之前都係差不多位置開檔

回覆 4# Botti
上年嘅事。講緊樓梯底嗰檔會唔會係華輝對面行人路近 A Graxx 嗰檔?So far 幫襯過幾次都 OK,增值券佢賣得算平,起碼走埋望吓唔會炳你。呢檔條仔仲有分店喺北河街排檔,係條妺子睇檔,可能佢條女呱

最寸係近華輝貼住排檔後面條麻甩佬,走埋去望吓、冇掂佢啲卡都吋吋貢。
你估淨係你有卡賣,抵佢冇生意、日 ...
wukw 發表於 2014-10-29 11:48

回覆  wukw

幾時事 ? 會唔會同我講緊條極品同一人 ? 佢之前都係差不多位置開檔 ...
Botti 發表於 2014-10-29 11:51

我估你地講緊同一個佬, 因為我幫襯佢同埋你講果兩姊妹買野好多年~~
(yes 本來左右兩邊街共 3 檔, 宜家得樓梯底一檔)

咁係講緊同一個人啦
樓梯底係今年先開嘅
開頭見只係個女嘅, 以前幫襯過照買啦
以為條極品係同行吹水, 最近發覺原來佢長駐有份, 重要無改都係咁衰格

樓梯底檔女嘅好似重有個妹響街對面街擺檔
不過佢賣嘅卡款少, 小幫襯

以前華輝左近 (吋友前 d) 重有位中年女仕擺檔, 都 OK. 不過排檔整頓後唔見了

大約 2012年,我買數碼通&中移動增值券
我記得在華輝與MPhone 之間有檔賣增值券較平
但個老細好寸,當時好似總數係$92,佢要我畀尾數兩蚊
但我冇$2,畀一百蚊佢唔肯賣畀我,奇聞,我又唔係畀一毫兩毫

桂林街近馬路十字路口肥大叔近來的態度都差咗,儲值咭也沒有no. 揀,不知道是否之前睇的人多買的人少,所以索性唔再抄no.,避免啲客齋睇唔買?