有冇大陸無限上網幾日的卡介紹呢

最好可上FB, what's apps 謝謝

最好可上FB, what's apps 謝謝
sumandy 發表於 2014-10-31 11:56

fb whatsapp應該就冇卡得(原生支援)
番去買張其實都唔會好貴
我買左張聯通 55rmb 包200省內 200省外

c-hing 打算出幾錢

回覆 1# sumandy

中國移動香港「漫遊儲值卡」$3.8/1MB(每日收費上限$48=任用)在大陸可上fb、what's apps

回覆  sumandy

中國移動香港「漫遊儲值卡」$3.8/1MB(每日收費上限$48=任用)在大陸可上fb、what's apps ...
hk1352874 發表於 2014-10-31 20:05

用大陸2G上facebook絕對係自尋死路

回覆 3# a9668823

好勁呀!幾多錢買嫁?

(Sent from HKEPC iPhone app)

用大陸2G上facebook絕對係自尋死路
kachungho 發表於 2014-10-31 20:55

iphone5s以上可以收到限速TD3G (速度都係慢,但ping應該會低D)

iphone5s以上可以收到限速TD3G (速度都係慢,但ping應該會低D)
soseewong 發表於 2014-11-1 00:07

呢張2G卡喺大陸收到TD-SCDMA咩?

呢張2G卡喺大陸收到TD-SCDMA咩?
kachungho 發表於 2014-11-1 04:04

可以,上年返大陸時用過 一卡兩號 + 本地最抵傾 ,係收到TD 3G,不過speed test左知道佢係限速

係深圳市區個陣時load 10秒,可以睇到20秒 youtube(當然係最低質)

可以,上年返大陸時用過 一卡兩號 + 本地最抵傾 ,係收到TD 3G,不過speed test左知道佢係限速

係 ...
soseewong 發表於 2014-11-1 23:08

估唔到2G卡返到大陸會變3G卡
可惜香港太少型號有TD-SCDMA