有冇Ching 用過呢張大陸卡???

過兩日上廣州玩兩日, 問檔口呀姊用咩卡好, 要打到電話同上網 , whatsapp, 推介呢張, 話有500M 上網同可打電話喎! 想問如果打電話返香港用咩字頭打? 內容唔見有! 有冇 Ching 用過咩評價?  買咗 $45.-

2014-11-12 13.11.11-web.jpg

過兩日上廣州玩兩日, 問檔口呀姊用咩卡好, 要打到電話同上網 , whatsapp, 推介呢張, 話有500M 上網同可打電 ...
kiu12345 發表於 2014-11-12 13:18

00852 + 香港號碼

9蚊月租 + 6蚊來電顯示 = 15蚊/月

開卡時有幾多餘額 ?

過兩日開始用,計佢半個月,先扣7.5元,套餐剩番250M左右可用,超過後幾多錢1M ?
可能真係兩三日玩完。

未用過呢d 卡, 呢張卡點充值?我有用開支付寶....要點做?

呢張係聯通流量王,打電話返香港可以用1019300852+香港號碼,每分鐘RMB3

佢都係用大陸聯通充值卡充值,去淘寶搵空中充值都得

上星期用過此SIM卡, 無法連接互聯網.因為它需要用實名註冊.

上星期用過此SIM卡, 無法連接互聯網.因為它需要用實名註冊.
710515 發表於 2014-11-19 11:48

我上星期先去完東莞兩天團, 用咗呢張卡ok 冇問題! 速度有大約 800kb/s up/down!
開卡有50, 開卡即扣 $9 +$6 = $15 月費 有500M GPRS 流量 (會以1號為第一日按返比例比月費)! 如果想流量快D 可send "3GSL10" sms 去開通3G 有7.2Mb/s down/ 2Mb/s up; 另外再送12個月每月1000M 省內閑時流量 ((23:00 -09:00); 佢又回贈返$3來電管家比我 (應該係個$6 度扣返)!
我唔開通都覺得夠用, 影相whatsapp 比人! 打咗10分鐘度返香港依家仲有$36個幾! 可以留多兩個月用!
# 我冇任何實名註冊, 一插即用!
個number 仲幾靚添! 131488XX993, 用完唔知有冇得帶號上中移一卡兩號呢!>?

呢張係聯通流量王,打電話返香港可以用1019300852+香港號碼,每分鐘RMB3

佢都係用大陸聯通充值卡充值,去 ...
golfmichael 發表於 2014-11-14 21:26

打電話返香港係1791100852+香港號碼 , 10193係打國內其他省份架!

聯通號碼帶去中移動 ??
大陸冇MNP ga,大陸發明雙卡手機,或多或少就係呢個原因。