[操作疑難] 想問下如果想KEEP NO. 但有飛線, 最平係咪可以MNP 去CMHK? 重有無其他選擇

因有個NO一路用開要KEEP 住, 現用SUN 28蚊個月. 如想KEEP NO. 但要有飛線, 最平係咪可以MNP 去儲值卡? 我睇CMHK 唔用好似只係2蚊加15蚊飛線. 其實重有無咩方法可以再平. 因為呢部放後備機, DATA 又用得唔多, 只用WHATSAPP, 所以想出張上網通用, 但NO飛過去,點都平過我轉有SUN DATA PLAN 3G 78 OR 4G 100蚊.平. 希望有CHING 可以幫到忙指點下. 謝謝.

因有個NO一路用開要KEEP 住, 現用SUN 28蚊個月. 如想KEEP NO. 但要有飛線, 最平係咪可以MNP 去儲值卡? 我睇 ...
tinalaser 發表於 2014-11-13 23:40

師兄同我以前差唔多情況...

我分享下啦:

1)中國移動香港$148 一咭兩號[廣東版]儲值卡(***儲值額$75***)
https://www.hk.chinamobile.com/t ... rvices-1c2n-gd.html
$15行政費三十天,香港號碼香港免費接聽,香港號碼免費來電轉駁

2)PCCW-HKT Hello 3G Prepaid SIM Card Philippines Connect
https://www.pccw-hkt.com/en/PCCW-HKT-Hello-Philippines-Connect/
$2行政費,$15來電轉駁,Total : $17,但增值有50%Bonus + Data

兩者各有優缺點,請自行取捨

唔記得,重有呢張

3)漫遊儲值卡
https://www.hk.chinamobile.com/t ... ices-superroam.html
$15三十天,好似免收雜費$2

咁好似HELLO 卡幾OK喎. 重有包WIFI. 每月都係17. 同第3都好似OK. 等我經開問下詳情先. 唔該CHING.

咁好似HELLO 卡幾OK喎. 重有包WIFI. 每月都係17. 同第3都好似OK. 等我經開問下詳情先. 唔該CHING. ...
tinalaser 發表於 2014-11-14 11:03

Hello飛線好似仲可以選擇 $15/30天 or 每分鐘計。

回覆 5# ckleung0923

佢網無講過, 我經開CSL 問問先.. 重要睇佢有無貨. 但可能佢會話我用緊SUN MOBILE 係佢地分公司唔比我轉.

回覆 5# ckleung0923

Yes!! 個人覺得 養#Hello卡最無話可說了, $15飛plan或段min計都得, 彈性
Mobile>Mobile $0.03/min即使唔飛就咁聽 都係好少錢, mobile黎計$15夠聽500min了 不過都係視乎個人需要

(不過最大問題是 MNP )

回覆  ckleung0923

Yes!! 個人覺得 養#Hello卡最無話可說了, $15飛plan或段min計都得, 彈性
Mobi ...
ltguaiguai 發表於 2014-11-14 11:49

$15再乘discount   =$10

一直想問
MNP=????

一直想問
MNP=????
小子 發表於 2014-11-14 12:08

Mobile number portability