巴基卡真係一個大伏

成日食錢食data,加加埋埋食左成百幾蚊,明明聽日data先到期,點知今日已經提早食曬data,唔會再用呢張垃圾卡

via HKEPC Reader for Android

有冇其他苦主?

若有我諗住入稟小額,再告3違反商品說明條例

回覆 2# ngkangai

師兄講下你咩情況,我朋友用巴基卡,表示一樣食錢食data

回覆  ngkangai

師兄講下你咩情況,我朋友用巴基卡,表示一樣食錢食data
mudguard559 發表於 2014-12-1 15:08

我情況係今年6月買左3 $200儲值咭...
果時我仲有其他Data咭未用完,但想食埋200mins x 12mths個優惠,所以算啦,6月29日照開咭入code,反正冇月費...
一切相安無事...

到8月6日,我另外果D Data咭用完,順理成章就申請$48/1GB 30日Plan...惡夢黎啦
到9月5日,正常30日 1GB Plan 9月5日00:00到期啦,上午我收到如下SMS:

正常丫,冇問題,咁我照用啦

到9月5日夜晚我Check Balance,

hi hi,唔係$104咩,何來$135.85...
跟手打上去嘈,CS答覆話原來30日定義係今月6日開,下月6日再自動續...
吓...3何謂30日???點解釋個SMS???

最後,搞左半個月,換來只係客人責任,記錄在案...唔回水...
唔想蝕時間,最終我決定豪$8.15俾佢,用完就算...

到11月1日,我取消左$48/1GB/30 Days Plan,試Hemat...
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?tid=2144118

好,到11月26日,直頭200mins都唔送...
我又開CS波,直頭火都黎...仲未覆我...

$48/30日/1GB Plan(8月6日開,9月6日00:00先30日???3何謂30日???點解釋個SMS???)& 200mins 應該夠入

我計到6/8至4/9 剛好30日,定係我計錯?

3我除帶去英國方便之外, 我就諗唔到其他好處了

我計到6/8至4/9 剛好30日,定係我計錯?
manz 發表於 2014-12-1 17:37

在3眼中,一定係師兄計錯,有乜都係客錯

在我眼中,師兄正確,你大大隻字寫明30日,hi hi 3

在3眼中,一定係師兄計錯,有乜都係客錯

在我眼中,師兄正確,你大大隻字寫明30日,hi hi 3 ...
ngkangai 發表於 1/12/2014 18:22

你自己計下30日係幾耐
http://www.timeanddate.com/date/duration.html

你自己計下30日係幾耐
hahahalpc 發表於 2014-12-1 18:50

31日,唔通真係我錯

我再講清楚啲,3 CS話佢果面9月6日先幫我自動續1GB plan,8月6日 00:00至9月5日 23:59為30日,9月5日00:00至9月5日 23:59用超過1024MB外的數據流量由客戶埋單,大家評下理