[開箱] $98 八達通儲值卡開箱 (有八達通使用教學)

今日走左去7-11買左張$98 八達通儲值卡(因為見都幾抵玩)
主角:

有卡,User Guide

收費表: 條款就自己上去csl個網睇啦

一開卡就會每月送300M DATA (4G),送夠6個月就停,姐係話有1.8G 4G DATA

然後張卡仲有40蚊係到(要黎打電話,開數據plan,sms等等)

跟住就係大家最關心既八達通功能啦,張八達通已經內置係sim卡入面,一開儲值卡,就會自動開埋八達通
八達通一開始係得0蚊,大家增值完就可以用,使用八達通既時候將手機拍去拍卡位就得

八達通可以負錢,你懂的
提提大家要指定型號既手機先可以用,而佢所列明既型號都唔一定可以正常使用,建議大家購買之前問清楚

謝謝觀看

Ching 用咩電話?

Ching 用咩電話?
barry02 發表於 2014-12-7 19:17

Xperia SP

一加手机正常使用中

因為張卡只能開一次半年每30日300MB,咁半年後可唔可以去車站退返八達通內的餘額?然後又去買張新卡?

因為張卡只能開一次半年每30日300MB,咁半年後可唔可以去車站退返八達通內的餘額?然後又去買張新卡? ...
dolbysnoopy 發表於 2014-12-7 21:18
用到-34.9之後去7仔入多張就得了

(由 HKEPC Android 手機版 發出)

正~ 我今日都買咗2張,再買多包紙巾剛剛好有19個印花換禮物tum囡囡

話說某數字台續約佢offer月費$58/100mb data (唔記得使唔使+多$18),我都嫌貴話唔要。個姐姐問我係唔係出面有更便宜的plan,我話「大把啦」

手機冇NFC都得??

手機冇NFC都得??
爪王凌雨 發表於 8/12/2014 12:08

無nfc既機可以打電話/上網
係無八達通功能囉

唔駛咁麻煩
本身可以去車站退