20141211 桂林街一行 + $48 巴基咭一問

$48 面值咭加哂價, 多數要 $22, PCCW $48 咭 31/12/2014 前 申請 data plan 有買一送一 (e.g $28/1 日/2G 會有 4G), easycall 照舊 $15, SMT 原價
  信興姐有 上網通 $145, 過兩檔 $150, $130 ($200) 3 台 咭
  無哂 $10 平咭, 得番 $20

巴基咭一問, 請問係唔係一入咭就要申請 $48/30 日/1G plan, 唔好打電話 active 張咭? 如果申請o左 data plan 係唔係無餘值打電話? 咁又收唔收到 SMS
  Updated:
  開o左張咭, check 完 balance ##107# 後有 $52, 開o左 $48 1G plan 仲有 $4 可以打下電話
  電話號碼 9 字頭, 大咭 S/N: 8985203XXXXXXXXXXX
  (今個月用多o左o岩o岩好頂埋呢幾日 )

Thank

早幾日仲有$10卡...

之前追post 48蚊巴基有可能會俾人開左超過一個月而無餘額, 最好即場換卡試試

前幾日見信興姐人仔紅卡$20,前面大叔都加到$110/5....

回覆 1# martinnitram

建議買$200 面價那款,不怕唔夠餘額開$48/ 1Gb plan

之前追post 48蚊巴基有可能會俾人開左超過一個月而無餘額, 最好即場換卡試試 ...
harry4567 發表於 2014-12-11 22:01

係喎, 唔記得即場開咭? 請問巴基咭係唔係可以用 pps 加錢?

回覆  martinnitram

建議買$200 面價那款,不怕唔夠餘額開$48/ 1Gb plan
sdds 發表於 2014-12-12 00:21

計計下又好似真係 $130 平o的  

係喎, 唔記得即場開咭? 請問巴基咭係唔係可以用 pps 加錢?
martinnitram 發表於 2014-12-12 09:01

早排有師兄確認仲有1元大法

知唔知呢張卡如果用過左1gb/2gb 佢係咪會每mb數收番錢? 停係會停data?

知唔知呢張卡如果用過左1gb/2gb 佢係咪會每mb數收番錢? 停係會停data?
lckj 發表於 2014-12-12 11:49

我試過,爆咗 data 後係會逐 mb 計的!