中移動神州行香港卡換左4G SIM卡後,係咪都係用唔到4G LTE?

想問一下中移動神州行香港卡換左4G SIM卡後,係咪都係用唔到4G LTE?

要睇你用咩野PLAN, 唔同地區卡唔同的,最好自己打去10086問清潔,中移4G要TD-LET的電話才用到

要開 4G plan 先

要開 4G plan 先
Botti 發表於 2014-12-17 09:43

請問,香港号是無問題嗎?我去過沟通100换,但服務員同經理都話不能换!究竟能换嗎?那裡换呢?

你張唔係深圳卡...所以深圳移動唔會幫你換,你要上網(10086)CHECK下張卡歸屬地先

回覆 5# ckng100

是深圳卡!會唔會系服務員同經理唔識呢!因她們都聽到香港一咭兩号就话唔换得!我就她們说一咭兩号有分HK同深圳之分!她們好像都不知到!還有給她們看收到的换咭短信!都说不能换!浪费我一個鐘!我冇師兄在那裡换過呢?

請問,香港号是無問題嗎?我去過沟通100换,但服務員同經理都話不能换!究竟能换嗎?那裡换呢? ...
taioming 發表於 2014-12-17 15:52

1. 要返發卡地換
2. 你張咩卡 ? 中移 全球通,神州行,动感地带  ?

1. 要返發卡地換
2. 你張咩卡 ? 中移 全球通,神州行,动感地带  ?
Botti 發表於 2014-12-17 19:02

我9月27日去羅湖那間中國移動換4G卡,佢一見我個電話號碼158147XXXXX就話冇得換,
佢話香港卡冇得換,我那張是歸屬深圳的神州行香港卡,唔知現在是否可換?

我9月27日去羅湖那間中國移動換4G卡,佢一見我個電話號碼158147XXXXX就話冇得換,
佢話香港卡冇得換,我那 ...
kklam 發表於 2014-12-17 19:21

我都有張呢種no.嘅一卡兩號仲諗住換添

via HKEPC Reader for Android

我兩張150176,深圳神州行一卡兩號,
九月份時,問過深圳門市話無得換
其實我在8月中已上網申請寄卡比深圳地址自己換,收到空白卡後,得知啟用新卡會失去香港號碼,等到10月頭,得知問題已解決,自己打電話上10086啟用新卡。
已用左兩個幾月,

我建議你用10086廣東版app 登入後可見到 免費換sim ,你可提供深圳地址等佢寄來,上網換要回复sms確認,香港做吾到。建議上深圳自己用app 申請。