大陸廣東省外上網卡

我見聯通果啲好似只包廣東省內

有無廣東省外抵玩上網卡介紹?

最好香港有賣。。

上唔上到fb都唔緊要

最緊要抵用,要用5日。

謝謝

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

如果FB唔係一個問題的話,咁淘寶好多選擇

同問 過2日去湖南5天
想係香港買張電話+上網卡去湖南用

如果FB唔係一個問題的話,咁淘寶好多選擇
golfmichael 發表於 2014-12-22 18:02

香港冇得賣嗎?

淘宝太多選擇,都唔知邊啲先岩。
同埋買左又驚用唔到麻煩!

(Sent from EPC Pocket iPhone app)

你長用定短用先 ?

如果打算長期用先諗 TB 買, 如果只係短期用幾日我個人提議不如買張聯通算啦, 因為 TB 計埋運費呢樣果樣可能最後比聯通貴, 仲要煩

你長用定短用先 ?

如果打算長期用先諗 TB 買, 如果只係短期用幾日我個人提議不如買張聯通算啦, 因為 TB 計 ...
edwardlee 發表於 2014-12-22 22:05

短用, 我去5日左右!

我見聯通誇境王78蚊7日得500mb...然後1 mb 2蚊。

去旅行send下相咁好快過流量,佢2蚊1 mb真係無譜。到時又唔知點增值。

唔係好夠用。

有無其他多啲流量的方案?1gb左右的

謝謝

短用, 我去5日左右!

我見聯通誇境王78蚊7日得500mb...然後1 mb 2蚊。

去旅行send下相咁好快過流量, ...
ecorange 發表於 2014-12-22 22:29

呢張,但用完1GB就冇得再用,要增值..............
http://store.hk.chinaunicom.com/ ... jsp?salproid=453512

一毛卡,全国毛1M

via HKEPC Reader for Oneplus CM11&CM12

回覆 6# ecorange

如果 send 相
多多唔夠用
如果只是 whatsapp, 幾百 Mb 夠用
FB/send 相夜晚返酒店
上面酒店多數有免費 wifi (山區/山卡拉 地方唔知)

重有, 上面淘 d SIM, 可能有好多網站去唔到, 重要實名先買到 (當然, 會有鋪頭搏大霧唔跟)
中港發行的應該限制少好多

呢張,但用完1GB就冇得再用,要增值..............
kklam 發表於 2014-12-22 22:48

This is a good choice
Thanks ching