上台轉儲值卡問題

我sun mobile 1月31號完約,想轉去中移動儲值卡,但截數日係14號,咁我係咪要求硬食多一個月費

跟比例比

我都想知mnp 要係完約前幾多天前做?

我都想知mnp 要係完約前幾多天前做?
hcwp4z 發表於 2014-12-28 12:06

我都想知

我最近mnp去數碼通,佢地最快都要5日
之前搞過mnp去中移,無記錯最快3日
聽ching講pccw都係3日
所以最好就喺完約前6日去搞

手續可以提早搞,講好個轉台日期

手續可以提早搞,講好個轉台日期
taison 發表於 2014-12-28 18:32

聽個ching話約完前21日內可以做定手續?

我sun mobile 1月31號完約,想轉去中移動儲值卡,但截數日係14號,咁我係咪要求硬食多一個月費 ...
Johnny1988 發表於 2014-12-28 11:46

可以一月卅一號後至二月十四號間任何一日轉台,因為台費係交上期同埋太陽台簽唔簽約都係一樣價錢,所以唔存在俾多咗錢。
你唔想蝕咪用到二月十三號走,最多蝕一日但一定穩陣唔會突然嚟張賬單叫你交埋二月十五號開始嘅月費

可以一月卅一號後至二月十四號間任何一日轉台,因為台費係交上期同埋太陽台簽唔簽約都係一樣價錢,所以唔 ...
wukw 發表於 2014-12-28 18:42

但係我而家用緊$72喎,完左約唔係會加到$96咩

但係我而家用緊$72喎,完左約唔係會加到$96咩
Johnny1988 發表於 2014-12-28 19:08

阿靚姐,喺一月十五號發出之賬單仲係合約期,佢如果收你全個月所謂正價月費你都會向 OFCA、消委會投訴啦係嘛